Ştiri din Transilvania

Scene desprinse din filmele de acțiune. Un șofer de microbuz a intrat pe contrasens în Vama Nădlac pentru a evita carantina. FOTO

Un şofer de microbuz care transporta pasageri din străinătate în Bacău a trecut frontiera, la Nădlac, pe contrasens, pentru a evita triajul epidemiologic şi riscul ca ocupanţii vehiculului să fie puşi în carantină.

Scene desprinse din filmele de acțiune. Un șofer de microbuz a intrat pe contrasens în Vama Nădlac pentru a evita carantina. FOTO Scene desprinse din filmele de acțiune. Un șofer de microbuz a intrat pe contrasens în Vama Nădlac pentru a evita carantina. FOTO

 

Incidentul a avut loc la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, de pe DN 7.


„Şoferul unui microbuz înmatriculat în România, în care se aflau opt pasageri, a încercat eludarea controlului de frontieră intrând în ţară prin P.T.F. Nădlac, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România, încercând astfel să evite triajul epidemiologic.

În data de 13.12.2021, în jurul orei 22.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, polițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieșire din țară.


Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau opt cetățeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care veneau din Ungaria.

Întrucât mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Directiei de Sănătate Publică.


În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

CITEȘTE ȘI:

Bărbat din Cluj, prins de polițiștii de frontieră la volanul unei mașini FURATE

Doi pasageri străini prinși cu DROGURI pe Aeroportul Cluj Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter