Ştiri din Transilvania

Incendiu de PROPORȚII la un ansamblu de locuințe în Harghita. Pagube de aproximativ un milion de lei. FOTO

Un incendiu violent a mistuit, vineri, un ansamblu de locuințe din localitatea Gălăuţaş, judeţul Harghita, după ce flăcările s-au extins pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Incendiul s-a soldat cu pagube de aproximativ un milion de lei.

Incendiu de PROPORȚII la un asamblu de locuințe în Harghita. Pagube de aproximativ un milion de lei. FOTO Incendiu de PROPORȚII la un asamblu de locuințe în Harghita. Pagube de aproximativ un milion de lei. FOTO

 

Incendiul violent care a cuprins, vineri după amiaza, ansamblul de locuinţe din localitatea Gălăuţaş a provocat pagube de aproximativ 1 milion de lei, fiind afectate 12 locuinţe, a precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

În urma propagării rapide a incendiului, au ars: acoperişul ansamblului de locuinţe, plafoanele apartamentelor, tâmplăria, mobilierul, articole de îmbrăcăminte şi aparatură casnică.


„Au fost afectate un număr de 12 apartamente/garsoniere, înregistrându-se pagube materiale considerabile, evaluate la aproximativ 1.000.000 lei. Au fost salvate casele şi anexele gospodăreşti aflate în imediata apropiere a clădirii cuprinse de incendiu”, a arătat sursa citată.

Potrivit ISU Harghita, în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar două persoane au fost transportate la spital din cauză că au suferit atacuri de panică.


„Din fericire, nu sunt victime, locatarii (în jur de 30 de persoane) reușind să se autoevacueze. Două persoane, cu atac de panică, au fost asistate medical la fața locului, de către echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Toplița. 

Acționează pentru lichidarea incendiului 4 echipaje de stingere din cadrul Gărzilor de Intervenție nr. 2 Toplița și nr. 1 Gheorgheni, alături de SVSU Gălăuțaș, Sărmaș, Subcetate și Remetea. Pe timpul intervenției, au fost evacuate mai multe butelii de aragaz, care prezentau risc de explozie. În acest moment, incendiul este localizat, nu mai prezintă pericol de propagare la vecinătăți”, a transmis ISU Harghita. 
 

CITEȘTE ȘI:

Pensiunea Monor, distrusă în totalitate de explozia produsă pe strada Dunării. FOTO

Momentul exploziei de pe strada Dunării, înregistrat de o cameră de supraveghere. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter