Ştiri din Transilvania

Pârtia de schi și telegondola de la Borșa, deschise turiștilor din decembrie

Pârtia de schi din staţiunea montană Borşa, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, va fi dată în folosinţă la începutul noului sezon de iarnă.

 

Iubitorii sportului de iarnă vor avea parte de o surpriză în acest sezon în stațiunea Borșa, din Maramureș. Din luna decemebrie vor avea la dispoziție două pârtii noi, de trei și patru kilometri lungime, dar și o telegondolă de 2,5 kilometri lungime, care va lega complexul turistic din Borșa de vechea pârtie olimpică de schi.


La începutul lunii octombrie, au avut loc primele curse și s-a intrat în ultima fază a pregătirilor pentru inaungurarea telegondolei. Potrivit primarului orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, a declarat că telegondola și cele două pârtii vor fi inaugurate în 1 decembrie.

Noua telegondolă are 2.650 de metri lungime și o capacitate de 1.800 de persoane pe oră. În total, vor exista 54 de gondole de câte 8 persoane, iar timpul de urcare, cu tot cu oprire la stația intermediară, va fi de 7 minute.


Pârtiile vor funcționa la capacitate redusă, iar potrivit edilului, capacitatea acestora este de 5.000-7.000 de persoane. 

„Și pârtia va fi dată în folosință doar în regim redus. E perioadă de teste, perioadă de formare a echipei care lucrează acolo, mai e și de înierbat, n-am putut anul acesta până a venit frigul și anul viitor se va face înierbarea. Va fi un regim un pic mai redus și anul viitor va fi complet”, a transmis Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.


Cei care nu vor dori să ajungă în vârful pârtiei vor putea opta pentru o coborâre la stația intermediară. Vor fi date în folosință o pârtie roșie (3 km), și una albastră (4 km), prima cu instalație de nocturnă. Ambele sunt acoperite cu tunuri de zăpadă artificială, cu apă dintr-un lac de acumulare. Proiectul în valoare de 27 de milioane de euro este finanțat prin Masterplanul de turism.

CITEȘTE ȘI:

Fosta cabană de vânătoare a lui Ceaușescu de la Bâlea Lac, platou de filmare pentru „Legenda lui Ochi”

Ultimele Stiri
abonare newsletter