Ştiri din Transilvania

Leguma care te ajută să treci mai ușor peste sezonul rece. Protejează ficatul și tratează cancerul

Leguma care te ajută să treci mai ușor peste sezonul rece. Această legumă este considerată alimentul minune, datorită proprietăților sale miraculoase.

 

 


Leguma care te ajută să treci mai ușor peste sezonul rece. Sfecla roșie are o serie de beneficii pentru sănătate.

Sfecla roșie este o sursă importante de vitamina A, B1, B2, B6, C, sodiu, calciu, sulf, fier, iod, cupru, acid folic, potasiu și antioxidanți. Este o plantă care are peste 90% din conținut apă.


CITEȘTE ȘI:

Alimentul care tratează plămânii. Întărește imunitatea și ajută la depresie


Leguma care luptă împotriva cancerului mamar și menține imunitatea ridicată. Este folosită în multe preparate culinare

 


Sfecla roșie, leguma care protejează ficatul și tratează cancerul.

Sfecla este foarte bogată în nutrienți și săraca în calorii. Sucul de sfeclă roșie fiind folosit pentru curele de slăbire.

Betalaina, substanța care îi oferă sfeclei pigmentul roșu, deține proprietăți antitumorale și antioxidante. Din cauză că substanța este sensibilă la fierbere, medicii recomandă să fie consumată crudă în combinație cu alte rădăcinoase.


Sucul de sfeclă, aliatul împotriva cancerului. Sucul de sfeclă roşie are efecte uimitoare nu doar în cazul bolii canceroase, ci şi în reducerea hipertensiunii arteriale şi în scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unui studiu realizat de specialiștii de la Institutul de Cercetare William Harvey din Londra, persoanele care au consumat 250 ml de suc de sfeclă roșie au avut o tensiune arterială mai scăzută.

Sfecla roșie, leguma minune. Sfecla roșie ajută și la detoxifierea ficatului. Substanțele acestei legume ajută la eliminarea a grăsimilor acumulate la nivelului ficatului. Iar sucul de sfeclă roșie ajută la protecția celulelor hepatice și previne evoluția cancerului hepatic și a cirozelor.

De asemenea, pentru protejarea sistemului imunitare în sezonul rece este recomandat și peștele, nucile, fructele bogate în vitamina C, ouăle, semințele de floarea soarelui și ovăzul.

CITEȘTE ȘI

Mâncarea care previne cancerul la colon. E cheia spre o viață sănătoasă și stimulează sistemul imunitar

 

Planta care vindecă rănile și previne căderea părului. Această plantă stă la baza multor preparate culinare

abonare newsletter