Ştiri din Transilvania

Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți! Provoacă boli de inimă și îmbătrânire prematură

Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți. Aceasta provoacă boli de inimă și îmbătrânirea prematură și, din păcate, foarte mulți oameni o consumă fără să știe ce efecte nocive are.

 

Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți este un tip de grăsime. Grăsimile trans artificiale au efecte nocive asupra organismului nostru și cauzează multe boli. 


 

Grăsimile trans sunt substanțe toxice din alimente care sunt cunoscute pentru că provoacă de obicei boli cardiace, scrie sfatulmedicului.ro, dar au și alte efecte nocive asupra sănătății noastre de care noi nu știm. 


Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți. Efecte nocive: îmbătrânire prematură

Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți, deși sunt consumate des de români, grăsimea trans artificială reprezintă un pericol mare pentru sănătate. Această substanță din alimente agravează procesele inflamatorii în corp și afectează producție de colageni.

Specialiștii au arătat că această substanța toxică din alimente, de care profită mulți producători, dar are efecte nocive, poate să fie o cauză a îmbătrânirii premature. Deci dacă ții mult la sănătatea și frumusețea ta, evită alimentele care conțin această substanță toxică. 


Pe lângă problemele de sănătate pe care le aduce, această substanță crește sensibilitatea pielii la radiațiile ultraviolete. Aceasta este cauza principală a îmbătrânirii premature a pielii noastre.

Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți! Provoacă boli de inimă și duce la îmbătrânirea prematură: Printre principalele alimente cu grăsimi trans se numără: cartofii prăjiți, înghețata, margarina, uleiul de palmier, prăjiturile de cofetărie, laptele vegetal, uleiurile vegetale hidrogenate, snacks-uri (chips-uri, napolitane, popcorn, bomboane), smântâna vegetală pentru gătit, semipreparate congelate, dar și multe altele.


CITEȘTE ȘI:

Leguma care te ajută să slăbești. Creează imunitate la cancer și te scapă rapid de 6 kilograme de grăsime


 

Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți. Cauzează boli de inimă și diabet

Lăsând la o parte problema îmbătrânirii premature, substanța toxică din alimente cu efecte nocive de care profită producătorii, grăsima trans artificială, poate să provoace multe boli fără ca noi să avem vreo idee, dacă nu ne informăm. 

Acest tip de grăsimi este considerat cel mai periculos fiindcă are efecte devastatoarea asupra organismului nostru. Substanța toxică din alimente ridică nivelul colesterolului rău și reduce colesterolul bun producând mai multe boli.

Când consumi alimente care conțin această substanță toxică apare risc crescut de boli de inimă, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet și alte afecțiuni care sunt asociate cu inflamația. Inflamația în corp este provocată și de consumul de grăsimi trans artificiale.

Oamenii de știință cred că structura chimică a grăsimilor trans afectează celulele creierului și perturbă funcțiile acestuia, contribuind la afecțiuni precum dislexie și hiperactivitate în cazul copiilor, scrie metabolicbalance.ro. De asemenea excesul de grăsimi trans pot afecta dezvoltarea fătului. De aceea acest tip de grăsimi este substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți.

CITEȘTE ȘI:

Băutura iubită de tineri, foarte nocivă pentru organism. Poate provoca boli de inimă sau ficat

 

Cel mai NOCIV aliment, ce poate cauza infarctul. Românii îl consumau des, deși conține substanțe interzise

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter