Ştiri din Transilvania

VIDEO. Accident GRAV de autobuz, cu 19 victime! O persoană, dusă cu elicopterul la spital în Cluj

Un accident grav de autobuz a avut loc joi pe DN 19, în urma căruia au rezultat 19 victime. O persoană a fost transportată de urgență cu elicopterul la Cluj.

 

Două persoane care au suferit leziuni grave în urma accidentului de autobuz produs joi pe DN 19 au fost transportate cu elicopterele la spital, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor.


 


Alte şase persoane au fost transportate la spital cu ambulanţele.

„În urma evaluărilor medicale efectuate la faţa locului, accidentul s-a soldat cu 19 victime, din care 11, aflate în cod verde medical, au refuzat transportul la spital. Două victime au suferit răni grave (cod roşu medical), acestea fiind transportate cu elicopterele SMURD la spital (una la UPU Oradea iar cealaltă la UPU Cluj). Alte şase victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea: una aflată în cod galben medical iar alte cinci victime rănite uşor (cod verde medical)”, se arată într-un comunicat al ISU Bihor.


Conform aceleiaşi surse, o persoană prinsă sub autobuz a fost extrasă de echipajul de descarcerare.

Un autobuz cu 21 de pasageri s-a răsturnat într-un şanţ, joi, pe DN 19, în judeţul Bihor.


„La ora 13,57, ISU Bihor a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni, în care a fost implicat un autobuz în care se aflau 21 de persoane. Pentru gestionarea optimă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” al judeţului Bihor, Camelia Roşca.

Potrivit Alinei Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, apelul 112 a fost făcut la ora 13,55. Accidentul rutier s-a produs pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni, fiind implicat un singur autovehicul, un autobuz care s-a răsturnat într-un şanţ.


La locul accidentului au fost mobilizate operativ nouă echipaje ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi două elicoptere SMURD.

Ultimele Stiri
abonare newsletter