Ştiri din Transilvania

Aspirina ar putea trata cancerul la sân în stadiu avansat

Medicamentul care tratează cancerul la sân! Îl avem cu toții în casă, dar nu știm cât de bun e.

 

Se spune că aspirina este pastila pe care trebuie să o ai tot timpul la îndemână. Aspirina sau acidul acetilsalicilic este utilizată cu precădere în caz de migrene, și în prevenirea atacurilor cardiace și a cancerului.Se spune că aspirina este pastila pe care trebuie să o ai tot timpul la îndemână. Aspirina sau acidul acetilsalicilic este utilizată cu precădere în caz de migrene, și în prevenirea atacurilor cardiace și a cancerului.


Aspirina poate fi utilizată în reducerea febrei, a durerilor şi a inflamaţiilor, dar şi în prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece împiedică plăcile să se depună pe artere. Acest efect antitrombocitar al aspirinei scade capacitatea sângelui de a forma cheaguri şi o face utilă în prevenţia şi tratamentul atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.

 


Oferă protecție împotriva bolii Alzheimer

Cercetările realizate până în prezent nu au fost foarte concludente, însă un studiu publicat de Neurology arată că persoanele care folosesc regulat aspirina prezinta un risc de îmbolnăvire cu 13% mai scăzut.

Reduce riscul reapariției cancerului de sân

Un raport publicat în februarie 2010 arată că femeile care au suferit de cancer la sân și au luat o doză scăzută de aspirină de două sau cinci ori pe săptămână sunt cu 70% mai putin predispuse la o revenire a bolii decât cele care nu au luat aspirină.


Aspirina ar putea ajuta la tratarea formelor agresive de cancer la sân

Recent o echipă din cadrul Christie NHS Foundation Trust, din Manchester, au început să demareze un studiu clinic la care participă paciente diagnosticate cu cancer la sân triplu-negativ. Cercetătorii sunt de părere că impulsul este oferit mai degrabă de proprietăţile antiinflamatorii ale aspirinei decât de efectul său analgezic. Studiile care au fost effectuate pe animale au avut deja rezultate încurajatoare.

Există dovezi potrivit cărora aspirina ar putea contribui la prevenirea şi a altor tipuri de cancer, precum şi la reducerea riscului răspândirii în organism. Este nevoie de studii suplimentare înainte ca aspirina să fie recomandată în tratamentului cancerului, sunt de părere specialiştii. Circa 8.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân triplu-negativ în Marea Britanie în fiecare an - un tip de cancer mai rar, dar deseori mai agresiv, care afectează în mod disproporţionat femei tinere şi de culoare.


Aceste tumori nu au receptorii pe care îi au alte forme de cancer la sân, ceea ce înseamnă că anumite medicamente, cum ar fi herceptinul, nu vor avea efect. Cu toate acestea, alte medicamente şi tratamente se pot dovedi eficiente.

Contraindicațiile aspirinei

Ca orice medicament, pe lângă efectele benefice ale aspirinei, aceasta vine și cu mai multe contraindicații. Aveți mai jos o listă cu persoanele care NU trebuie să consume acest medicament.


- dacă sunteţi alergic la acidul acetilsalicilic sau la alţi salicilaţi
- în cazul în care aţi avut un episod de astm bronşic sau aţi avut o reacţie alergică (de exemplu urticarie, angioedem, rinită severă, şoc) cauzate de administrarea acidului acetilsalicilic sau a
unui medicament înrudit (în special a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene)
- dacă aveţi ulcer gastric sau intestinal (inclusiv ulcer duodenal)
- dacă aveţi o afecţiune hemoragică sau un risc de sângerare
- dacă aveţi insuficienţă renală, insuficienţă hepatică sau insuficienţă cardiacă severă.
- dacă efectuaţi tratament cu anticoagulante orale (medicamente care subţiază sângele, pentru a preveni coagularea acestuia)
- în cazul femeilor care sunt gravide în trimestrul 2, peste 5 luni de sarcină
- aspirina nu se administrează copiilor în cazul bolilor virale

CITEȘTE ȘI

Medicamente compensate, vândute DOAR constracost de un farmacist din Gherla. Bolnavii, lăsați cu ochii în soare. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter