Ştiri din Transilvania

Cea mai TOXICĂ legumă în mâncare. Ne îmbolnăvim dacă o consumăm în cantități mari

Cea mai toxică legumă este cea pe care o folosim foarte des în bucătărie.

 

 


Deși are multe vitamine și beneficii pentru organism, cea mai toxică legumă are și riscuri mari dacă o consumăm în cantități mari, într-un mod greșit.

 


Cea mai toxică legumă folosită în bucătăria este chiar țelina, pe care o punem mereu în ciorbă. 

Țelina poate să aibă multiple beneficii pentru organism și este bogată în vitamine, dar în momentul în care o reîncălzim, aceasta devine cea mai toxică legumă. 


Țelina devine cea mai toxică legumă când o reîncălzim

Țelina devine cea mai toxică legumă din lume atunci când o reîncălzim din cauza conținutului de nitrați pe care îl are. Când reîncălzim mâncarea în care am folosit țelina, această cantitate de nitrați se eliberează și crește riscul dezvoltării unor boli grave, chiar și cancer.

Acest lucru se întâmplă atunci când o consumăm reîncălzită în cantități mari. Cea mai toxică legumă folosită greșit poate cauza chiar și hipertensiune, intoxicație și disfuncții ale sistemului circulator. Țelina reîncălzită atacă și glandele tiroide. 


Din aceste motive, faptul că adăugăm țelină în ciorbă face ca această legumă plină de beneficii să devină cea mai toxică legumă din bucătărie. În cazul în care vrem să mâncăm o ciorbă care să conțină țelină trebuie să ne asigurăm că nu vom mânca încă o dată din acea ciorbă, reîncălzită. 

Țelina, toxică pe timp de vară

Pe lângă rezultatele nefaste pe care țelina reîncălzită în ciorbă sau în alte mâncăruri le are, această legumă devine extrem de toxică și pe timp de vară. 


Experții au atras atenția de nenumărate ori că este greșit să consumăm țelină când temperaturile sunt ridicate. Consumul celei mai toxice legume poate să cauzeze alergii, deoarece conține o substanță numită bergapten. Această substanța din țelină provoacă reacții anafilactice.

Încă un lucru foarte important de știut despre cea mai toxică legumă, țelina, este că femeile însărcinate trebuie neapărat să o evite. Femeilor însărcinate li se recomandă să nu consume țelină în cantități mari fiindcă aceasta reprezintă o sursă bogată în hormoni naturali.

VEZI ȘI:

Cea mai sănătoasă legumă. Puțină lume o consumă, deși are multe beneficii pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter