Ştiri din Transilvania

Cea mai rapidă REȚETĂ de TIRAMISU. Mod de preparare și ingrediente

Cea mai rapidă REȚETĂ de TIRAMISU. De ce ingrediente ai nevoie și cum o poți prepara?

 

 


Cea mai rapidă REȚETĂ de TIRAMISU. Află cum poți să faci cea mai bună și simplă rețetă de tiramisu. Este atât de ușor de făcut încât până și o persoană cu două mâini stângi o poate face. Nu vei da greș nicăieri dacă vei duce sau vei întâmpina musafiri cu această delicatețe.

 


Prăjitura TIRAMISU este cel mai delicios dulce pe care îl poți face acasă și cu care îți poți impresiona prietenii. Cu ajutorul rețetei de mai jos, îți va lua doar câteva minute pentru o prepara și nu este nevoie să pornești cuptorul.

REȚETA de TIRAMISU. Ce ingrediente ai nevoie la rețeta de tiramisu rapid și bun?

Ingredientele necesare:


500 de grame de mascarpone
400 de grame de pișcoturi
250 ml de cafea
O linguriță sau două de esență de migdale
3-4 linguri de zahăr pudră
3 ouă
O lingură de cacao

REȚETA DE TIRAMISU. Cum se face rețeta de tiramisu rapid și bun?

Mod de preparare:


Se sparg ouăle și se separă albușurile de gălbenușuri. Se adaugă gălbenușurile într-un bol și peste ele se pun 3-4 linguri de zahăr pudră. Compoziția se amestecă foarte bine timp de câteva minute. Apoi se adaugă crema de mascarpone și se mixează totul bine, până când se leagă crema. La final, se pune puțină esență de migdale pentru a oferi compoziției mai multă aromă.

Într-un alt vas se bat bine albușurile, cu puțină sare, până când devin spumă (încercați testul întoarcerii peste cap a bolului; dacă spuma rămâne nemișcată, nu mai trebuie bătute albușurile). Peste acestea, se toarnă amestecul din celălalt bol și se amestecă ușor, cu o paletă. Se pune crema la frigider pentru a se răcori puțin.


Se ia câte un pișcot, se înmoaie în cafeaua care trebuie să fie neîndulcită și rece și se adaugă într-o tavă. Se repetă procesul, până când fundul tăvii este complet acoperit de pișcoturi. Peste acestea, se întinde jumătate din cremă. Se așează deasupra al doilea strat de pișcoturi cu cafea și se toarnă restul de cremă. Se bagă la frigider pentru cel puțin o oră și jumătate. Se pudrează cu o lingură de cacao înainte de a se servi.

Nu ezita să faci această rețetă de TIRAMISU pentru a-ți impresiona musafirii. Tava se va goli cât ai zice pește!

abonare newsletter