Ştiri din Transilvania

Rețetă simplă de tiramisu. Mod de preparare ușor și rapid

Rețetă simplă de tiramisu. Cea mai ușoară variantă de preparare a celebrului desert cu origini italiene.

Cum se prepară tiramisu.  Reteta simplă și ușor de preparat Cum se prepară tiramisu. Reteta simplă și ușor de preparat

Tiramisul este una dintre cele mai cunoscute prăjituri italiene, fiind un desert delicios, ușor și rapid de preparat, care place tuturor. Baza desertului italian sunt pișcoturile care sunt înmuiate în cafea și care sunt acoperite cu o cremă de mascarcopne și cacao amară.

Rețetele pentru tiramisu diferă de imaginația fiecărei gospodine și pot apărea improvizații de la caz la caz. De multe ori, tiramisu ajunge să conțină căpsuni, ananas sau lămâie, însă acum vă prezentăm o rețetă clasică în care vom avea pișcoturi, cafea, ouă, zahăr, mascarpone sau zahăr.


Rețetă clasică pentru tiramisu italian – ingrediente:

    250 grame mascarpone

    100 grame zahar


    3 ouă

    200 grame piscoturi


    cacao

    300 ml cafea


Cum se prepară tiramisul clasic

Pentru început pregătim cafeaua și o vărsăm într-un vas mare pentru a putea să înmuiem pișcoturile fără mari bătăi de cap. La început vom bate într-un vas mare gălbenușurile de ouă  și 50 de grame de zahăr până în momentul în care crema devine densă, spumoasă li deschisă la culoare. În general este nevoie de aproximativ 10 minute pentru acest prim pas.

După ce am bătut gălbenușurile, vom adăuga întreaga cantitate de mascarpone și amestecăm totul până compoziția devine omogenă.


Într-un alt vas vom bate albușurile de ouă cu alte 50 de grame de zahăr pe care îl vom adăuga în  două sau trei reprize în momentul în care albușurile încep să se monteze. Când albușurile sunt montate bine le vom adăuga în castronul unde avem crema de mascarpone și le vom amesteca până când vom avea o compoziție omogenă.

Între timp, vom așeza într-o tavă de sticlă sau aluminiu de aproximativ 25 x 20 cm primul strat de pișcoturi înmuiate bine în cafea. Vom acoperi pișcoturile cu cremă, un strat de 2-3 cm, iar mai apoi acoperim cu un strat subțire de caaco amară.

Acest pas se va repeta până când vom termina ingredientele și vom așeza pișcoturile în sens opus stratului precedent. E imporant ca la final să încheiem cu un strat de cremă și un strat de cacao.

În final vom pune folie transparent și îl vom lăsa timp de 2-3 ore la frigider. Ulterior, tiramisul se poate consuma sub formă de cuburi.

Citește și:

Rețetă tartă de fructe. Mod de preparare ușor și rapid pentru orice gospodină

 

Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter