Ştiri din Transilvania

Imagini spectaculoase cu planeta Marte. Clujenii s-au adunat ca să admire capodopera. GALERIE FOTO

Planeta Roșie a fost expusă într-unul dintre cele mai cunoscute parcuri din cartierul Gheorgheni. Clujenii deja s-au strâns pentru a face poze și a admira peisajul superb.

 

 


Festivalul de lumini Lights On Romania a adus la Cluj-Napoca instalații spectaculoase pentru perioada 19-28 martie 2021. Instalațiile de lumini aparțin artistului britanic Luke Jerram și vor fi prezentate la ediția „Lights in the Park”.

 


Planeta Roșie este cea de-a III-a instalație realizată de artistul britanic, care face parte din seria sa dedicate corpurilor cerești.

Instalația expusă la Cluj-Napoca - Planeta Marte - are 7m în diametru și este realizată la o scară de 1:1 milion, astfel fiecărui centimetru de pe machetă îi corespunde o distanță de 10 km de pe Planeta Roșie.


Sute de clujeni deja au mers să admire noua instalație care este uimitoare și oferă un cadru senzațional pentru fotografii.

Museum of the Moon (sau instalația cunoscută ca „Luna”) și o nouă instalație de lumini - Marte,au fost expusă într-un parc comercial din cartierul Gheorgheni.


Museum of the Moon și, pentru prima oară în România, Marte sunt instalații-eveniment care vor fi expuse simultan în Iași și Cluj-Napoca, o premieră și pentru artistul britanic. (...) Instalația va putea fi vizitată în intervalul orar 5-22, fiind amplasată în aer liber, accesul fiind gratuit pentru public cu condiția respectării regulilor și restricțiilor pentru păstrarea distanței minime de siguranță”, au scris reprezentanții Lights On Romania pe pagina evenimentului.

Ce trebuie să știe vizitatorii:

- masca trebuie purtată peste nas și gură în permanență în timpul vizitelor.
- distanța de 1.5 metri trebuie păstrată față de ceilalți vizitatori.
- în caz de aglomerare măsuri suplimentare de siguranță vor fi impuse de personalul de pază și coordonare, măsuri care pot include închiderea perimetrului și permiterea accesului doar în grupuri, în funcție de numărul vizitatorilor.
- vă rugăm să cooperați cu agenții de pază și să vă bucurați responsabil de lumină.
- accesul cu animale de companie e interzis în perimetrul expozițional.


Instalația este pentru prima dată în România și va putea fi vizitată între 19-28 martie în cadrul Lights In The Park 2021 - Cluj Napoca în Iulius Parc.

CITEȘTE ȘI:

Cluj devine „centrul Universului”! Festivalul Lights On aduce Luna și planeta Marte într-un parc din Cluj-Napoca. GALERIE FOTO

 

 

 

abonare newsletter