Ştiri din Transilvania

S-a întors IARNA! Zeci de drumuri din Cluj, ÎNGHEȚATE și acoperite de zăpadă. Atenție șoferi! FOTO

Pe mai multe drumuri din Cluj s-au așternut mormane de zăpadă după ce a nins ca-n povești. Deși suntem în luna martie, iar teoretic este primăvară, iarnă parcă nu vrea să mai plece. Autoritățile au folosit aproape 400 de tone de antiderapant pe drumurile județene.

 

 


În Cluj vremea încă ne surprinde, iar de multe ori ne poate prinde nepregătiți. După soare, căldură, frig, ceață, vânt, ploaie, am revenit la zăpadă - toate acestea în ultima perioadă.

 


Ninsoarea a acoperit drumurile din mai multe zone ale județului Cluj. Un bărbat i-a avertizat pe cei de pe grupul INFO TRAFIC CLUJ că drumul Făget-Sălicea este foarte alunecos din cauza zăpezii și a postat o poză cu acesta.

Aproape 400 de tone de material antiderapant au fost folosite pe drumurile județene

„Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 17 martie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. De asemenea, în urma precipitațiilor sub formă de lapoviță și a căderilor de zăpadă în cantități relativ reduse, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, o serie de drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.


În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 16 martie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 49 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 27 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 38 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 16 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 92 de tone de material antiderapant.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de marți, 16 martie a.c., s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 300 de tone de material antiderapant.


Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, atât în cursul zilei de ieri, cât și în cursul nopții și al acestei dimineți, starea drumurilor nu a impus nicio intervenție. În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Atenție, șoferi! Strat de GHEAȚĂ pe Valea Chintăului. Trei mașini au ajuns în șanț - FOTO

 

Cum erau iernile de altădată, la Cluj-Napoca? Troienele de zăpadă, o „raritate” în ultimii ani

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter