Ştiri din Transilvania

Cod galben în 16 județe. Vin ninsori și viscol, la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol la munte și precipitaţii mixte, polei şi intensificări temporare ale vântului, în restul ţării.

 

 


Codul galben intră în vigoare vineri la ora 2:00 și va expira la ora 18:00, anunțând ninsori în general moderate cantitativ și viscol la munte.

 


În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80-90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Atenţionarea meteo vizează 16 județe, și anume: Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureș, Bistrița- Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.


Aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est.

La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.


Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50-60 km/h, amplificând senzația de frig.

Joi, 11 martie, și vineri, 12 martie, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11-12 martie) în sud, potrivit ANM.


Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12-13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

CITEȘTE ȘI

Zile însorite la Cluj. Vremea se menține cu temperaturi de primăvară, iar duminică va fi cel mai cald

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter