Ştiri din Transilvania

Voluntarii CERT Rescue sar în ajutorul șoferilor ieșiți de pe carosabil în Cluj, printr-o aplicație pe telefon

Aplicația CERT Rescue - salvarea șoferilor ieșiți de pe carosabil în Cluj și împrejurimi. Voluntarii vor sări în ajutorul acestora în urma solicitărilor primite prin aplicație.

 

 

A fost lansată aplicația CERT Rescue prin care șoferii care pățesc să iasă de pe carosabil și întâmpină diferite dificultăți pot apela la voluntarii CERT.


 

Astfel, apelurile la numărul de urgență 112 ar fi cu mult reduse și efectuate doar la nevoie, în situații mai grave.


„Vremea oricând ne poate surprinde cu capriciile ei si ne poate oferi surprize neplacute. Din acest motiv vrem să venim în ajutorul vostru și să ne aducem contribuția astfel încât numărul 112 să fie folosit doar atunci când este nevoie.

Lansăm azi aplicația CERT Rescue și dacă s-a întâmplat să ieșiți de pe carosabil, daca intampinati dificultati atunci puteți apela voluntarii CERT”, a anunțat CERT Rescue.


Aplicația CERT Rescue este disponibilă atât în App Store, pentru iOS, cât și în Google Play, pentru Android.

Echipa CERT încearcă să fie alături șoferilor aflați la ananghie. Voluntarii acționează pe raza municipiului Cluj-Napoca, dar și în împrejurimi, pe o rază de 75 de km.


În cazul în care apar complicații, precum victime, este indicat apelarea numărului de urgență 112:

„În cazul în care evenimentul implică victime sau o necesitate urgentă cu riscuri adiționale, va rugăm să apelați 112.


Nu prestăm servicii de tractare! Vă ajutăm doar să vă repuneți mașina pe carosabil. Număr de permanență:  0722822282”, a mai anunțat echipa CERT Rescue.

Voluntarii CERT Rescue scot mașini din șanțuri, după ce ninsoarea surprinde autoritățile

Voluntarii CERT Rescue au scos de nenumărate ori mașini din șanțuri după ce ninsoarea a surprins autoritățile. Chiar la începutul lunii februarie, în ziua 11, mai multe mașini au avut probleme pe drumurile din Cluj din cauza fenomenelor meteorologice.

Pe drumul dintre Câmpia Turzii și satul Urca gheața era mai tare decât la patinoar, iar viscolul și zăpada persistau: „Jale pe drumul Câmpia-Urca, viscol, zapada, gheață mai tare ca la patinoar”, a spus un voluntar CERT atunci. O mașină a intrat în șanț din cauza  vremii.

Acesta nu a fost singurul drum cu probleme din Cluj, din cauza vremii. Voluntarii CERT Rescue au primit solicitări și de pe un drum din Luncani, unde un șofer a ieșit de pe partea carosabilă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter