Ştiri din Transilvania

Cluj-Napoca, printre primele 20 de orașe din lume unde se trăiește cel mai sănătos. A depășit Copenhaga

Cluj-Napoca a intrat în clasamentul orașelor în care se trăiește cel mai sănătos, alături de Timișoara și alte orașe din lume.

 

 


Cluj-Napoca se situează pe locul 16 într-un clasament internațional, care arată primele 20 de orașe din țară în care oamenii trăiesc cel mai sănătos. Timișoara, un alt oraș românesc, a intrat în clasament, pe locul 15.

 


Conform publicației money.co.uk, Orașul din inima Transilvaniei a depășit patru orașe din Finlandia (Helsinki), Turcia (Bursa), Australia (Brisbane) și chiar Danemarca (Copenhaga).

Clasamentul a fost realizat pe mai multe criterii: rata de obezitate, rata de poluare, prețurile alimentelor și mâncărurilor, speranța de viață și orele planetare. Cel mai sănătos oraș din lume este Valencia, din Spania. Vedeți clasamentul în galeria foto.


Calitatea vieții în Cluj-Napoca, mai bună decât la New York sau Londra

Cluj-Napoca este unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții. Orașul transilvănean întrece chiar și Londra și New York la acest capitol. Municipiul Cluj-Napoca are în prezent un index al calității vieții de 150.44, pe când New York are 138.05, iar Londra doar 128, conform unei platforme online care măsoară calitatea vieții.

Totuși, orașul din inima Transilvaniei se apropie de un stil de viață asemănător celui din Praga, capitala Republicii Cehe, un loc mult îndrăgit de turiști, dar chiar și de Dubai, unde calitatea vieții este de 154.03. Capitala noastră este mult sub acest punctaj. București are un index de 115.52 calitatea vieții, asemănător cu Panama City, unde indexul este de 106.27.


În schimb, orașul Sydney din Australia a impresionat cu un index imens al calității vieții, de 176,25. Tot în Australia, de fapt, se află orașul cu cea mai bună calitate a vieții, în care indexul este de 208.85.

Criteriile care se iau în considerare la măsurarea calității vieții sunt: puterea de cumpărare, siguranța, îngrijirea medicală, climatul, costul de trai, prețul proprietății, traficul rutier și poluarea.


CITEȘTE ȘI:

Capitala României sau a Transilvaniei? Viața în Cluj-Napoca, mai ieftină cu 400 lei decât în București. Ce e mai scump?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter