Ştiri din Transilvania

Toamnă nebun de frumoasă la Cluj! Locurile de unde poți admira peisajele superbe. FOTO

S-a așezat toamna și peste Inima Transilvaniei. Culorile ruginii au cuprins orașul și l-au transformat într-un adevărat tablou de toamnă.

 

 


Clujul pe timp de toamnă formează un tablou plin de culori. Pavele vechi din Centru sunt acoperite de frunze, iar aerul proaspăt te încarcă cu energia de care ai nevoie pentru a începe o sîptămână cât mai bună.

Pentru a observa frumusețea acestui anotimp, trebuie să colinzi orașul care este plin de culori cărămizii. Trebuie să începi cu parcurile care în această perioadă au o explozie de culori.


Parcul Central își schimbă înfățișarea odată cu venirea toamnei. Aleile parcului și lacul Chios oferă imaginea perfecta a acestui anotimp plin de culoare. De asemnea, Cetățuia este locul ideal de unde poți surprinde peisajului de toamnă al întregului oraș.

Bulevardul Eroilor este locația unde își fac prezența mai mulți artiști stradali care se integrează perfect în atmosfera anotimpului, iar la cinci minute de mers pe jos vei găsi Piața Unirii care este plină de terase, unde poți servi un ceai și poți admira agitația orașului.


Inima Transilvaniei devine o opera de artă pe timp de toamnă, anotimpul care vine la pachet cu sentimentul de nostalgie, dar și cu aerul proaspăt care te revigorează. O plimbare pe străzile vechi ale Clujului, cu o cafea la pachet este mai mult decât perfect pentru a-ți pune gândurile în ordine.

Peste tot se găsesc covoare de frunze, iar pentru cei cărora Clujul le-a intrat în suflet asocieză această perioadă cu un vers care a devenit celebru: „E toamnă nebun de frumoasă la Cluj”, din poezia „De Juventute”, scrisă de poetul Horia Bădescu, o poezie ca o declarație de dragoste.


„De Juventute”

Ascultă cum cântă întâiele brume,
dezmăţ de culori e-n copacii ursuzi.
Acum te poţi pierde pe străzi fără nume,
e toamnă nebun de frumoasă la Cluj.
Acum bate-n turnuri o oră regală,
din vechi manuscripte vocabule ies,


e-un ceas când oraşul în haine de gală
începe să cânte .

O stea poţi purta noaptea asta pe umăr
poţi iubi, poţi vorbi cu prietenii duşi,
poţi uita anii care se-adună la număr;
e toamnă nebun de frumoasă la Cluj!

Sursă foto: Facebook Emil Boc

CITEȘTE ȘI:

Monumentele istorice din Cluj, la un click distanță. Harta online care te ajută să-ți planifici weekendul

abonare newsletter