Ştiri din Transilvania

Nesimțirea se plătește! Student amendat cu 1.000 de lei pentru că a scuipat coji de semințe pe jos

Un tânăr a fost amendat de polițiști pentru că a scuipat cojile de semințe pe jos, iar pentru asta trebuie să plătească 1.000 de lei statului român.

Nesimțirea se plătește! Student amendat cu 1.000 de lei pentru că a scuipat coji de semințe pe jos Nesimțirea se plătește! Student amendat cu 1.000 de lei pentru că a scuipat coji de semințe pe jos

 

 


Tânărul, originar din Sebeș și care studiază în Cluj-Napoca a vrut însă să scape de amendă solicitând anularea procesului verbal de contravenție. Judecătoria Sebeș a respins însă acțiunea acestuia, dar tânărul poate face apel. Băiatul a solicitat anularea amenzii motivând faptul că este student în Cluj-Napoca, deci nu are un venit propriu, scrie Gândul.

 


 

 


Acesta a săvârșit fapta pe 18 mai, când, alături de mai mulți prieteni, a mers în Parcul Arini din Sebeș unde a spart semințe și a scuipat cojile pe jos. Gestul tinerilor a fost surprins pe camele de supraveghere iar în decurs de două ore, polițștii locali s-au prezentat la fața locului, potrivit motivării instanței.

Mai mulți „băieți de cartier”, obligați să strângă cojile de semințe pe care le-au făcut pe stradă

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a postat în luna iunie mai multe fotografii cu câțiva tineri din Capitală care sunt obligați de poliția locală să strângă cojile de semințe pe care le-au lăsat pe spațiul public.


„Din păcate, odată cu sezonul cald, au reapărut și anumite comportamente nu tocmai potrivite unui oraș civilizat și curat. Iar cei prinși că fac asta, da, sunt amendați conform legii. Și puși la curățenie, unde au făcut mizerie. Să nu uităm, însă, că cel mai simplu ca să evităm amenda este să fim civilizați”, a scris Robert Negoiță.

Primarul sectorului 3 al Capitalei a publicat și câteva imagini în care se pot vedea mai mulți tineri care sunt puși de poliție să strângă cojile de semințe.


„Încurajez să sesizăm cu toții dacă sunt probleme de acest fel”, a mai adăugat Negoiță.

 

CITEȘTE ȘI

Boc și mâncătorii de semințe. “Piața Gării e plină de coji. Clujul e un oraș select”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter