Ştiri din Transilvania

Bărcile cu motor, INTERZISE pe lacurile Tarnița și Beliș. Au rămas câteva excepții

În ședința de Guvern care a avut loc luni, 31 august, Executivul a aprobat un act normativ foarte important pentru clujeni.

Bărcile cu motor, INTERZISE pe lacurile Tarnița și Beliș. Au rămas câteva excepții Bărcile cu motor, INTERZISE pe lacurile Tarnița și Beliș. Au rămas câteva excepții

 

Printre altele, Guvernul a aprobat un proiect ce vizează reglementarea navigației pe lacurile Fântânele și Tarnița, ambele din județul Cluj.


 

„Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri”, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.


Ce ambarcațiuni sunt permise în continuare pe lacurile Tarnița și Beliș?

Excepție fac ambarcațiunile propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și cele propulsate cu motoare electrice.

În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române, a precizat Lucian Bode.


CITEȘTE ȘI:

Lacul Tarnița rămâne „raiul șmecherilor” și în 2020. Deputat clujean: „Autoritățile sunt paralizate de frică, prefectul doarme”

 


VIDEO. Șef de birou al Salvaspeo Cluj bea apă direct din Tarnița, ca să demonstreze că nu e poluată

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter