Actualitate

VIDEO. Șef de birou al Salvaspeo Cluj bea apă direct din Tarnița, ca să demonstreze că nu e poluată

Rocsana Contraș, șef birou grad II la Salvaspeo Cluj s-a filmat în timp ce bea un pahar de apă direct din lacul Tarnița, în încercarea de a demonstra că apa nu este poluată, așa cum susțin activiștii de mediu clujeni.

VIDEO. Șef de birou al Salvaspeo Cluj bea apă direct din Tarnița, ca să demonstreze că nu e poluată VIDEO. Șef de birou al Salvaspeo Cluj bea apă direct din Tarnița, ca să demonstreze că nu e poluată

Video-ul a fost postat de Rocsana Contraș, șef birou grad II la Salvaspeo Cluj, pe pagina sa de Facebook, cu mesajele „#amCurajSăBeauApăDinTarnița” și „#apăDeLângăMotorulBărcii”.


Clipul vine ca reacție la provocarea lansată de senatorul USR Mihai Goțiu ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pe care îl acuză că tergiversează scoaterea din circuitul navigabil a lacurilor Tarnița și Beliș. „Domnule ministru Lucian Bode, aveți curajul să beți un pahar de apă direct din Tarnița?”, este invitația pe care senatorul Mihai Goțiu i-a făcut-o, pe Facebook, ministrului Transporturilor.

Provocarea a fost lansată de Goțiu ca urmare a răspunsului oficial la interpelarea privitoare la interzicerea ambarcațiunilor cu motor pe lacurile Tarnița și Beliș Fântânele. În răspuns, reprezentanții Ministerului Transporturilor au informat că proiectul Hotărârii de Guvern va reintra în procedură de avizare „în cel mai scurt timp”.


Mii de clujeni au cerut anul trecut demiterea lui Contraș

Peste 7.200 de persoane au semnat o petiție adresată Consiliului Județean Cluj, Hidroelectrica, CN Apele Române – ABA Someș Tisa, respectiv Căpităniei Dej, prin care solicită stoparea ilegalităților din lacul Tarnița și împrejurimile sale, motivând că lacul oferă clujenilor apa potabilă pe care o beau.  

De asemenea, aceștia au solicitat „demiterea PNL-istei Rocsana Contraș”, șef birou grad II la Salvaspeo Cluj și a ariilor protejate montane administrate de Consiliul Județean Cluj.


Interzicerea ambarcațiunilor cu motor pe lacurile Tarnița și Beliș, amânată de peste 10 luni

În septembrie 2019, parlamentarii clujeni din toate partidele și-au asumat un demers oficial comun pentru a rezolva problema, în urma căruia fostul Guvern PSD a promis că va scoate cele două lacuri din circuitul lacurilor navigabile. Demersul stagnează însă de peste zece luni, iar eliminarea poluării din cele două lacuri a rămas la stadiu de promisiune.

„Eu o să cer și hârtiile schimbate între ministere vreme de șapte luni (din decembrie 2019) să încerc să înțeleg ce-i așa complicat în elaborarea unei Hotărâri de Guvern, de maxim trei fraze (incluzându-le pe cele de introducere și încheiere), în care se specifică, negru pe alb, că „se elimină lacurile Tarnița și Beliș Fântânele de pe lista celor navigabile pentru ambarcațiuni motorizate” (mai exact, din anexa HG 655/2008). Asta e tot ce trebuie să scrie! Restul e „bla-bla” și „telefoane directe” ori iresponsabilitate”, a completat senatorul.


CITEȘTE ȘI

Lacul Tarnița rămâne „raiul șmecherilor” și în 2020. Deputat clujean: „Autoritățile sunt paralizate de frică, prefectul doarme”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter