Ştiri din Transilvania

Locuri BÂNTUITE din Cluj. Care sunt cele mai înspăimântătoare locații din Cluj?

Multe locuri din Cluj îți pot oferi fiori pe tot corpul, mai ales locurile urbane care au în spatele lor legende înfiorătoare.

 

 


Atunci când ești cu prietenii într-o drumeție iar la final de seara vă adunați în jurul focului, o poveste înfricoșătoare poate fi elementul perfect care să vă contureze seara.

Așadar, ca și în alte locuri din Transilvania, Clujul nu duce nici el lipsă de legende înfiorătoare. Sunt mulți oameni care susțin că au văzut fenomene paranormale în diferite locuri din oraș, de-a lungul anilor. Iată câteva legende care v-ar putea surprinde:


Muzeul de Speologie Cluj

Clădirea Muzeul de Speologie din Cluj-Napoca a fost închisă cu câțiva ani în urmă, dar nu a fost mereu muzeu. În Evul mediu, acestă clădire a fost temniță pentru mai mulți prizonieri. Legenda spune că stafiile prizonierilor ar bântui clădirea atunci când apune soarele.

În urmă cu mulți ani, s-au efectuat săpături arheologice în curtea muzeului și se zvonește că acest lucru a condus la primele fenomene paranormale care s-au întâmplat acolo. Însă nu s-au găsit niciodată rămășițe umane în perimtrul clădirii, iar istoricii susțin că genul acesta de povești sunt tipice pentru vechile închisori. Cu toate acestea, unii oameni susțin faptul că au văzut sau au simțit prezența unor fenomene care nu pot fi explicate.


Biblioteca Centrală Universitară

Există o legendă care spune că Biblioteca Centrală este bântuită de către Anna Wesselényi, fiica unei contese transilvănene, care a studiat în Cluj. Aceasta suferea de o boală incurabilă care i-a adus sfârșitul la vârsta de doar 20 de ani. Se spune că după moartea acesteia, pe holurile bibliotecii și-au făcut prezența diferite zgomote în timpul nopții. Legenda spune că aceasta ar bântui clădirea în căutarea tinereții, oamenii susținând faptul că au auzit tot felul de sunete pe timp de seară în bibliotecă.

Cimitirul Central

Acest loc este iubit de către oamenii pasionați de povești de groază. Cimitirul Central sau Cimitirul Hajongard este cel mai vechi cimitir din oraș, găzduind mormintele unor oameni de renume. Oamenii afirmă faptul că după așezarea nopții peste cimitir, spiritele se plimbă printre morminte în căutarea liniștii sufletești.


Castelul Bánffy

Castelul se află la câțiva kilometri de Cluj, în Bonțida. Castelul Bánffy este cunoscut pentru importanța sa istorică, dar și pentru legenda fantomei care se plimbă pe coridoarele castelului.

A fost reședința familiei Bánffy începând cu anul 1387, iar poveștile de groază se leagă de această familie nobilă. Legenda spune că, o doamnă nobillă din familie își înșela soțul, iar aceasta a fost prinsă de unul dintre băieții de la grajduri. Femeia a dat ordin ca băiatul să fie omorât deoarece nu a putut păstra secretul. Sufletul băiatului nu și-a găsit liniștea, bântuind împrejurările castelului. Turiștii susțin că au văzut fenomene ce nu pot fi explicate.


Pădurea Hoia-Baciu

Ultima locație este, evident, renumita pădure din Cluj, Pădurea Hoia-Baciu, care a căpătat reputația de Triunghiul Bermudelor al Transilvaniei. Legenda spune că acum mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi mers în pădure cu oile, dar nu s-a mai întors. Nu s-au găsit rămășițe umane sau animale după dispariția sa.

De-a lungul anilor, oamenii susțin că se întâmplă tot felul de fenomene paranormale în adâncul pădurii. Acum câțiva ani, o echipă de la Discovery Channel a venit și a investigat fenomenele paranormale care se întâmplă în pădure.

CITEȘTE ȘI:

Top 5 cele mai frumoase străzi din Cluj-Napoca

 

Atracții turistice din Cluj-Napoca. Vezi care sunt locurile preferate de turiști

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter