Ştiri din Transilvania

Experiența COVID-19, prin ochii unui cunoscut fotograf clujean: „E puțin tristă chestia asta!”

Cunoscutul fotograf clujean Francisc Șandor a lipsit câteva zile de pe rețelele de socializare din cauza unei experiențe neplăcute privind noul coronavirus.

Experiența COVID-19, prin ochii unui cunoscut fotograf clujean: „E puțin tristă chestia asta” Experiența COVID-19, prin ochii unui cunoscut fotograf clujean: „E puțin tristă chestia asta”

 

 


Francisc Șandor a intrat în contact cu numeroase persoane confirmate și a fost nevoit să se izoleze până în momentul în care își afla rezultatul testului. El este cunoscut și pentru colaborarea cu Andreea Esca, cunoscuta știristă PRO TV.

 


Deși s-a dovedit a fi negativ la COVID-19, fotograful povestește ce a simțit în acele zile, într-un videoclip postat pe contul său de Instagram. „Am reușit să îmi fac testul, dar până când să vină rezultatul, e horror, e groaznic. Nu vă doresc chestia asta!”, spune Francisc.

În momentul în care a aflat că a avut contact cu persoane care au fost depistate pozitiv, și-a anulat toate activitățile și s-a izolat la domiciliu. Un lucru pe care îl spune Francisc despre procedura de testare, este dificultatea obținerii unei programări pentru testare.


„Nu poți sa îți faci testul cum vrei tu. Eu a trebuit să fac niște cereri de programare. Am făcut formulare prin care urma cândva să fiu apelat când se putea și «cândva»-ul ăla nu venea, ei îmi ziceau că mă vor putea programa tot cândva. Adică nu mai deții controlul asupra vieții tale în momentul în care ai contact cu cineva care are coronavirus”, mărturisește Francisc.

Măsurile de siguranță l-au protejat de COVID-19!

Cu toate că multe persoane sunt sceptice când vine vorba de măsurile de siguranță impuse de stat, Francisc afirmă că acestea au făcut diferența. A avut contact direct cu virusul și ce l-a protejat au fost masca, dezinfectantul și distanțarea socială.


„Știți ce m-a salvat? Faptul că eu purtam mască nonstop. Absolut la toate evenimentele mele port mască și mă dezinfectez obsesiv. Am în buzunar un pachețel mic de dezinfectant și mă dezinfectez de două ori, una dupa alta, și uite că a făcut diferența”, admite Francisc.

Chiar dacă acum fotograful clujean e mai liniștit și a reușit să evite virusul, se gândește la persoanele care au căzut în ghiarele coronavirusului. Dintre cei cu care a avut contact, doar o parte au reușit să se interneze în spital. O altă parte încă așteaptă de zile întregi să prindă loc. Astfel, artistul sfătuiește românii să respecte măsurile de siguranță.


„Nu știu cum să vă zic, dar e puțin tristă chestia asta. De ce vă rog să vă protejați, de ce vă rog din suflet să păstrați distanțarea socială. Uite, au trecut zile întregi de când sunt confirmați cu virusul și încă nu au ajuns în spital și e trist. Fac videoclipul acesta ca să atrag atenția unui lucru, vă rog distanțare socială, purtarea măștii și dezinfectant. Face diferența și nu vă doriți să ajungeți la mâna ambulanțelor, a medicilor și a COVID-ului. Aveți grijă de voi!”, le transmite Francisc urmăritorilor.

CITEȘTE ȘI:

5 mituri despre coronavirus. Adevărat sau fals?

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter