Ştiri din Transilvania

Cascada Ciucaș: un loc deosebit pentru zilele călduroase de vară

Aflată în Defileul Hașdatelor, pe cursul inferior al Văii Hașdate, în comuna Mihai Vitează, Cascada Ciucaș este numai bună de bălăcit într-o zi călduroasă de vară.

Cascada Ciucaș: sărituri în apă de pe stânci Cascada Ciucaș: sărituri în apă de pe stânci

 

 


Temperaturile ridicate din această perioadă obligă oamenii să iasă din case pentru a se răcori. Dacă până acum, Cascada Ciucaș nu a fost menționată în listele locurilor de vizitat din județul Cluj, acest lucru se datorează faptului că acest loc merită să iasă în evidență.

 


Cascada are aproximativ trei sau patru metri înălțime, iar la baza ei se formează un mic lac, perfect pentru a merge la scăldat cu prietenii sau cu familia. Pentru iubitorii de adrenalină, acest loc este perfect deoarece se poate sări de pe stânci, direct în „valurile de spume și aer”.

Hidromasaj natural

De ce să plătești intrări la diferite ștranduri și piscine și să stai cu frica virusului care pândește în orice colț când la Cascada Ciucaș poți beneficia, în mod gratuit, de hidromasaj natural de înaltă calitate într-un mod gratuit? De asemenea, siguranța oferită de liniștea naturii și de lipsa aglomerației de la ștranduri, este un plus pe care nimeni nu îl poate nega.


O zonă foarte căutată

Locația este foarte des frecventată de oamenii din împrejurimi, dar și de turiștii care știu de existența sa, cu toate că, în mod normal, este o zonă protejată. Pe viitor, se discută ca acest loc să fie introdus în circuitul turistic, deci de ce să nu profităm cât încă nu este atât de cunoscut?

Locul perfect în orice parte a zilei sau a anului


Persoane care au vizitat zona, au recomandat-o ca fiind un loc bun pentru relaxare, plajă și fotografie. La scăldat se poate merge oricând, dar dacă doriți un moment mai special, ați putea merge seara, când afară începe să se răcorească, dar apa este încă caldă din cauza stâncilor care s-au încălzit peste zi la soare.

Pe lângă toate acestea, zona beneficiază și de alte obiective naturale minunate, potrivite pentru iubitorii de fotografie. Fauna locului se spune că este deosebită.


Citește și:

Tu unde mergi în weekend? S-a deschis un nou complex de pescuit în Cluj!

 

Unde poți merge în weekend? 10 locuri mai puțin explorate din Cluj, care te feresc de aglomerație!

 

 

abonare newsletter