Ştiri din Transilvania

Unde poți merge în weekend? 10 locuri mai puțin explorate din Cluj, care te feresc de aglomerație!

Cu toate că este vară și oamenii vor să se bucure de vremea plăcută și de soare, situația provocată de coronavirus limitează activitățile de petrecere a timpului liber, cel puțin în oraș.

Unde poți merge în weekend? 10 locuri mai puțin explorate din Cluj, care te feresc de aglomerație! Unde poți merge în weekend? 10 locuri mai puțin explorate din Cluj, care te feresc de aglomerație!

Există însă 10 locuri în județul Cluj, care nu sunt atât de populare, dar care au potențial turistic, din cauza frumuseții naturii neexploatate de către om. Cei care doresc să se relaxeze sau să facă o drumeție în aer liber pot alege unul dintre aceste locuri.

1. Cheile Baciului – Este o rezervație naturală, într-o arie protejată de interes național, aflată la doar 8 km distanță de centrul orașului, în nordul Pădurii Hoia-Baciu. Este străbătută de pârâul Valea Popești și Valea Lungă.


2. Cheile Păniceni – Se situează pe teritoriul comunei Căpușu Mare și este o rezervație naturală stâncoasă. Traversând satul, drumul conduce spre o cascadă de 8 metri înălțime. E un loc retras și liniștit cu o veche bisericuță pe un deal și „fântâna satului”, pentru iubitorii de apă naturală.

3. Muzeul Locomotivelor – Descris ca fiind unul dintre cele mai atipice muzee din Cluj, Muzeul Locomotivelor este un loc subapreciat și nu îndeajuns de susținut. Aflat în comuna Cuzdrioara, muzeul prezintă locomotive cu aburi, de până la peste 100 de ani vechime, locomotive electrice sau vagoane, toate adunate de-a lungul a peste 20 de ani de către ceferiștii pasionați din Dej. Acesta a fost inaugurat cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2019.


4. Piatra lui Lucaci – Formațiunea stâncoasă se găsește în capătul unui traseu circuit care pornește din dreptul barajului Tarnița. Astfel, odată ajunși acolo, vizitatorii au o belvedere spre Lacul Tarnița. Acest loc este potrivit pentru doritorii de drumeții, drumul spre Piatra lui Lucaci fiind o adevărată aventură.

5. Ținutul Fluturelui Albastru – Este o inițiativă ce reunește 12 comune la nord de Cluj-Napoca, din dorința de a scoate în evidență atractivitatea regiunii. Ținutul Fluturelui Albastru este un loc viu, plini de oameni care vor să se facă remarcați. În circuitul de vizitat se numără: pădurea Dumbrava, stâncile Șura Albă și Șura Neagră și pajiștile pline de fluturi.


6. Valea Fizeșului – Valea Fizeșului sau „Delta Transilvaniei” se află în nord-estul Câmpiei Transilvaniei. Acest loc datează încă din Evul Mediu, atunci când în urma unor lucrări s-au formate mai multe lacuri. A devenit un loc extrem de important pentru salvarea și ocrotirea păsărilor amenințate la întreg nivelul UE.

7. Pietrele Albe – Pentru persoanele pasionate de alpinism, acest complex calcaros este cel mai potrivit. Situate pe versantul stâng al Văii Seci, Pietrele Albe prezintă multe peșteri, avene și pereți verticali. Altitudinea lor ajunge până la 1.557 m.


8. Muntele Mare – Este o altă minune a Apusenilor, aflată la 60 de km de Cluj-Napoca. Acest loc se află pe teritoriul a două județe diferite, Cluj și Alba, și este unul dintre cele mai puțin poluate locuri din Munții Apuseni.

9. La Pleșe – Departe de drumul comunal, ascunsă prin pădure, se află locul numit „La Pleșe”, în comuna Aghireșu. Frumusețea acestui loc este eclipsată de  mulțimea de monumente istorice și de locurile cunoscute.


10. Cascada Sebișel – Cu toate că este o cascadă mică și nu neapărat impresionantă, drumul până la Cascada Sebișel este unul deosebit, departe de agitația și zgomotul orașelor.

CITEȘTE ȘI:

5 locuri inedite de vizitat, la doar o aruncătură de băț de Cluj-Napoca
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter