Ştiri din Transilvania

Cine va transforma Clujul într-un județ smart? Consiliul Județean a desemnat câștigătorul

Consiliul Județean Cluj a desemnat câștigătorul concursului de soluții pentru implementarea unui sistem informatic integrat în cadrul Cluj Smart Territory.

Cine va transforma Clujul într-un județ smart? Consiliul Județean a desemnat câștigătorul Cine va transforma Clujul într-un județ smart? Consiliul Județean a desemnat câștigătorul

 

 


Forul administrativ al județului a desemnat, luni, câștigătorul concursului de soluții vizând digitalizarea instituției în cadrul proiectului european „Smart Territory”, Consiliul Județean Cluj pregătindu-se să devină în acest fel primul județ smart din România.

 


Câștigătorul premiului I în valoare de 2.897.697,48 lei (fără TVA) este asocierea Life is Hard SRL – Cloud Soft SRL – Nordlogic Software SRL – SC efectRO SRL, acesteia urmând a-i fi atribuit automat și contractul de servicii în urma căruia vor fi realizate cele trei aplicații informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

În perioada imediat următoare, Consiliul Județean Cluj va iniția procedura de negociere a contractului cu asocierea desemnată câștigătoare, urmând ca, ulterior, să aibă loc semnarea contractului și implementarea efectivă a proiectului, potrivit unui comunicat remis de forul administrativ județean.


Care este scopul proiectului „Smart Territory”?

Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a diminua interacțiunea fizică a cetățenilor cu instituția Consiliului Județean Cluj. Noile aplicații, care vor beneficia de o grafică unitară și de o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul cetățenilor în ceea ce privește completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului acestora, plata taxelor și alte operațiuni în timp rapid, electronic, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției.

Prin concurs se urmărește achiziționarea unor servicii de dezvoltare, implementare și mentenanţă a unui sistem informatic integrat în cadrul proiectului Smart Territory, compus din cele trei aplicații, care să aibă o grafică unitară, o arhitectură actuală și funcționalități interconectate și interoperabile. Toate cerințele funcționale și detalierea soluțiilor propuse urmează să fie realizate cu câștigătorul concursului.


„Digitalizarea instituției pe care o conduc reprezintă o prioritate, motiv pentru care vom mobiliza toate resursele disponibile pentru ca acesta să se materializeze în cel mai scurt timp posibil. Dorim să venim în ajutorul tuturor cetățenilor care interacționează cu forul județean, facilitându-le, astfel, accesul la serviciile pe care instituția le oferă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

CITEȘTE ȘI:


Fără cozi la ghișee! A fost lansat concursul de soluții pentru „Cluj Smart Territory”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter