Ştiri din Transilvania

Și tu faci asta? De ce NU este bine să păstrezi masca agățată de oglinda mașinii

Cu toate că mulți șoferi recurg la acest gest, agățarea măștilor de protecție de oglinda mașinii este un obicei care trebuie să dispară.

Și tu faci asta? De ce NU este bine să păstrezi masca agățată de oglinda mașinii Și tu faci asta? De ce NU este bine să păstrezi masca agățată de oglinda mașinii

 

 


Masca de protecție de unică folosință își pierde treptat din capacitatea de protecție împotriva noului coronavirus dacă este reutilizată, pentru că foarte mulți microbi rămân pe suprafața țesăturii.

Medicul infecționist Carmen Dorobăț susține că sunt la fel de important și locul, respectiv modul cum se păstrează masca de protecție. Ea spune că cel mai indicat ar fi să păstrăm măștile într-o pungă de sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze și nu pe bordul mașinii.


După îndepărtarea măștii de protecție, ne spălăm cu apă și săpun

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp, deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ, pentru Digi24.

Medicul infecționist atenționează că cei mai mulţi români nu cunosc aceste reguli, așa că păstrează masca de protecție în locuri improprii, precum agățată de oglinda retrovizoare sau pe bordul mașinii, ceea ce creşte semnificativ riscul de infectare cu coronavirus.


CITEȘTE ȘI:

Guvernul pregătește NOI MĂSURI de prevenire. Mască în aer liber și program limitat pentru terase

 


 

abonare newsletter