Ştiri din Transilvania

Muzeul Etnografic își schimbă programul din cauza pandemiei de coronavirus

Epidemia de coronavirus a obligat mulți organizatori sau proprietari să-și suspende activitatea pentru a evita răspândirea virusului, dar cu toate acestea, muzeele își prelungesc expozițiile.

Muzeele își prelungesc expozițiile Muzeele își prelungesc expozițiile

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a anunțat că va prelungi perioada de vizitare a expoziției „Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale – Incursiune în lumea cămășilor tradiționale” până în data de 9 august 2020.

Expoziție în condiții de epidemie

Expoziția se desfășoară în condițiile impuse de către autorități. Astfel, oamenii care doresc să viziteze expoziția sunt obligați să poarte masca pe tot parcursul vizitei, este permis accesul a maxim 3 persoane în încăpere, se va păstra distanța de 2 m și se va evita formarea de grupuri.


De asemenea, vizitatorii sunt încurajați să-și dezinfecteze atât mâinile, cât și pantofii, folosind dezinfectantul și covorul decontaminat, puse la dispoziția oamenilor la intrarea în muzeu. În intervalul 13.00-13.30, spațiul expozițional este închis pentru dezinfectare.

Ziua Universală a Iei

Muzeul marchează pentru a șaptea oară Ziua Universală a Iei, oferind oamenilor o selecție de 70 de cămăși tradiționale, provenite din 53 de zone și subzone etnografice, care au o vechime până la două secole.


Citește și:

COVID scoate lumea din case în weekend

 


Ce își doresc clujenii de la pădurea-parc Făget? Printre propuneri, obstacole pentru alergat sau trasee pentru nevăzători

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter