Ştiri din Transilvania

Statul oferă 400 de EURO clujenilor din zonele invadate de urși

Ministerul Mediului a lansat un program care are ca obiectiv împiedicarea incidentelor provocate de urși care presupune instalarea de garduri electrice în jurul gospodăriilor.

Statul oferă 400 de euro clujenilor din zonele invadate de urși Statul oferă 400 de euro clujenilor din zonele invadate de urși

Locuitorii zonelor afectate de invazia urșilor din județul Cluj vor beneficia de până la 2.000 de lei din partea statului pentru a-și instala garduri electrice în jurul gospodăriilor. Banii oferiți locuitorilor fac parte dintr-un program lansat de Ministerul Mediului în dezbatere publică.

Urșii afectează gospodăriile oamenilor

Astfel, oamenii vor beneficia de kit-uri complete de garduri electrice pe care le vor instala în jurul gospodăriilor, stânelor, culturilor agricole și altor zone considerate afectate de urși.


Țara cu cea mai mare populație de urși din Europa

„O bogăție a biodiversității românești, dar și o mare responsabilitate pentru siguranța oamenilor. Programul nostru împacă dubla noastră responsabilitate: conservarea speciei și coexistența fără incidente între om și carnivorele mari”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului.

Statul va suporta toate costurile de protecție

Ministrul a mai asigurat oamenii de faptul că statul va suporta costurile în proporție de 100% pentru a asigura sistemele necesare pentru populația din județele țării în care au fost înregistrate mai multe incidente produse de animalele sălbatice.


Programul va fi unul multianul, iar în acest an se vor investi 1,5 milioane de lei. Scopul ministerului este de a proteja atât oamenii și gospodăriile lor, cât și animalele. Programul se adresează populației din 26 de județe ale țării, majoritatea fiind pe teritoriul Transilvaniei.

Citește și:


Wi-Fi gratuit în patru localități din zona metropolitană a Clujului

 

INUNDAȚII în Cluj și în alte județe din țară. 11 persoane, salvate din calea viiturilor

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter