Actualitate

Wi-Fi gratuit în patru localități din zona metropolitană a Clujului

Patru localități din zona metropolitană a Clujului vor introduce nternet wireless gratuit în spațiile publice

WiFi gratuit în patru localități din zona metropolitană a Clujului WiFi gratuit în patru localități din zona metropolitană a Clujului

Este vorba despre Aiton, Bonțida, Tureni și Vultureni. Fiecare dintre cele patru comunități ale Zonei Metropolitane Cluj au câștigat luna aceasta finanțări europene pentru a introduce internet wireless gratuit în spațiile publice în valoare de 15.000 de euro. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea echipamentelor pentru punctele de acces Wi-Fi în locuri precum parcuri, piețe, muzee, spitale etc.

Inițiativa europeană care finanțează aceste proiecte se numește WiFi4EU, iar aceasta a fost cea de-a patra rundă de finanțări. Mai mult de 8.600 de administrații locale din Uniunea Europeană, dar și din Islanda și Norvegia, s-au înscris, însă doar 947 de localități au fost declarate câștigătoare, 66 fiind din România.


Wi-Fi gratuit și în Cluj-Napoca, Jucu și Ciurila

În cadrul rundelor anterioare, din cadrul ZMC au mai obținut finanțări comunele Jucu și Ciurila, precum și municipiul Cluj-Napoca. Din restul județului, au obținut finanțări comunele Aghireșu, Mihai Viteazu, Moldovenești și Iara, orașul Huedin și municipiul Câmpia Turzii.

CITEȘTE ȘI


Încă 18 locuri cu WI-FI gratuit în Cluj-Napoca

 

abonare newsletter