Ştiri din Transilvania

Cine îi mai crede? Constructorii de autostrăzi vor să angajeze sute de mii de muncitori

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă înființează o bursă a locurilor de muncă în domeniul construcțiilor – „Construim Împreună”, informează ARCA.

Cine îi mai crede? Constructorii de autostrăzi vor să angajeze sute de mii de muncitori Cine îi mai crede? Constructorii de autostrăzi vor să angajeze sute de mii de muncitori

Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au pus bazele unui parteneriat unic pentru crearea primului portal dedicat unei industrii de o importanță strategică.

„Revenirea românilor în țară în contextul pandemiei de COVID-19 și lipsa forței de muncă de pe șantiere, necesarul fiind estimat la 500.000 de persoane, au fost doar două dintre argumentele care au stat la baza deciziei de a realiza bursa locurilor de muncă în domeniul construcțiilor – «Construim Împreună»”, se arată într-un comunicat remis de ARCA.


Ce muncitori sunt la mare căutare de constructorii de autostrăzi?

Bursa locurilor de muncă în domeniul construcțiilor – „Construim Împreună” – va fi un portal online creat pentru a facilita identificarea forței de muncă necesară creșterii capacității de construcție a firmelor din domeniu, precum și găsirea, într-un timp scurt, a unui loc de muncă de către românii întorși din străinătate în contextul pandemiei de COVID-19.

Se caută și lucrători care doresc să își schimbe locul de muncă și sunt dispuși să urmeze cursuri de calificare/specializare; șomerii din domenii conexe, pentru care reconversia profesională se poate asigura rapid; tinerii absolvenți de școli profesionale, licee tehnice și facultăți de profil, aflați în căutarea unui loc de muncă.


Potrivit ARCA, pentru realizarea portalului „Construim Împreună” vor fi corelate bazele de date ale ANOFM cu distribuția regională a șomerilor; datele firmelor de construcții privind necesarul de forță de muncă pentru șantierele deschise în prezent; estimările referitoare la necesarul de forță de muncă pentru viitoarele proiecte de infrastructură, într-o perspectivă de 10 ani, conform Master Planului General de Transport; informațiile comune ale instituțiilor statului și companiilor private despre necesarul de cursuri de formare/calificare.

CITEȘTE ȘI:


Fără autostrăzi noi. Autoritățile nu au deschis niciun segment nou de drum de mare viteză în trimestrul II
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter