Ştiri din Transilvania

Câți km va avea cel mai lung tunel din România? Exproprieri pe Autostrada Transilvania

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a inițiat un proiect de act normativ pentru declanșarea de exproprieri necesare construirii Tunelului Meseș, de pe Autostrada Transilvania (A3).

Câți km va avea cel mai lung tunel din România? Exproprieri pe Autostrada Transilvania Câți km va avea cel mai lung tunel din România? Exproprieri pe Autostrada Transilvania

Potrivit actului normativ, este propusă aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național, „Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea”.

Proiectul prevede despăgubiri în cuantum de 8.346 lei pentru șase imobile cu o suprafața totală de 5.859 mp, potrivit economica.net. Parte din A3, noul tunel rutier va avea o lungime de 2,89 de kilometri – cel mai lung din țară – și urmează să fie scos la licitație pentru proiectare și execuție până în data de 30 iulie 2020, conform informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


Valoarea estimată a contractului pentru Tunelul Meseș este de 987,83 milioane de lei (fără TVA), acesta urmând să fie semnat în aprilie 2021, dacă nu vor fi contestații, potrivit prognozei CNAIR. În cazul în care lucrurile vor decurge conform noilor planuri ale CNAIR, cel mai lung tunel de autostradă din România ar trebui finalizat până în anul 2024.

CITEȘTE ȘI:


Autostrada Transilvania va avea cel mai lung tunel din România. Licitația, în luna mai!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter