Ştiri din Transilvania

Rețetă salată de vinete cu ceapă. Mod de preparare ușor

Rețetă salată de vinete cu ceapă. Această rețetă este una dintre cele mai populare în sezonul vară, iar salata se poate servi simplă, cu maioneză sau cu ceapă în funcție de preferințe.

Rețetă salată de vinete cu ceapă. Mod de preparare ușor Rețetă salată de vinete cu ceapă. Mod de preparare ușor

Vinetele trebuie spălate și șterse cu un prosop de preferat din bumbac după ce au fost achiziționate piață, magazin sau dacă au fost aduse din propria grădină.

Vinetele se pot coace în tavă la cuptor sau pe o tablă subțire pe ochiul aragazului. La cuptor se coc aproximativ 100 de minute la o temperatură de 150 de grade. E foarte important să le întoarcem după 30 de minute pe partea opusă.


Coacerea la flacăra aragazului este puțin mai complicată, iar vinetele trebuie întoarse mai des în funcție de cât de bine sunt coapte.

Ingrediente pentru salată de vinete

- 7 vinete medii
- 2 cepe mici galbene sau roşii
- 150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
- câteva frunze de pătrunjel pentru décor
- câteva roşii – de folosit la decorarea salatei
- sare
- piper negru

După ce am copt vinetele, ele se pun la răcit într-o cratiță, iar ulterior se curăță de coajă și se pală bine fără să tăiem cotorul. Vinetele se scurg aproximativ 40 de minute după coacere pentru a nu avea gust amar salata.


Vinetele se toacă mărunt pentru un gust plăcut

Când s-au scurs bine vinetele se taie de la partea superioară pentru a îndepărta cotorul și se toacă mărunt. În tot acest timp vom pregăti și o ceapă care se va tăia foarte mărunt. Vinetele sunt puse ulterior într-un blender și se fac cu un mixer 1-2 minute.

Ulterior vom adăuga o parte din cantitatea de ulei și continuăm să facem cu mixerul. În momentul în care vinetele sunt amestecate foarte bine vom adăuga ceapa și vom mixa până când devine o pastă omogenă. La final se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte de sare şi puţin piper, după gust.


Când salata este gata, se pune într-un castron sau o tavă de sticlă şi se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel. Se serveşte rece, însoţită de ardei copţi în oţet.

CITEȘTE ȘI: Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 


CITEȘTE ȘI: Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter