Ştiri din Transilvania

Cum faci diferența între roșiile toxice și cele sănătoase

Roșiile toxice și injectate cu hormoni sunt unul dintre marile pericole care apar în această perioadă în marile piețe.

Cum se diferențiază roșia toxică de cea sănătoasă Cum se diferențiază roșia toxică de cea sănătoasă

Cele mai multe dintre legumele și fructele apărute în piață arată excelent, dar gustul nu este nici măcar la 50% din aspect. Cel mai frumos arată roșiile care sunt pline de hormoni, celuloză sau substanțe chimice pentru a avea un aspect cât mai frumos.

Dacă la marfa de export ne așteptăm să fie „tratată” pentru a rezista transportului, la cele românești situația este și mai complicată. Mulți agircultori români nu apelează la specialiși în momentul aplicării tratamentelor și dau cu îngrăsăminte chimice după bunul plac, iar acest lucru poate transforma legumele în factori cancerigeni.


Roșiile injectate arată impecabil, dar nu sunt sănătoase

Aspectul din piață fură ochii oricărui cumpărător, însă în multe cazuri roșia românească este verde pe interior și are un gust greu de digerat. Cei mai mulți dintre agricultori folosesc celuloza, o substanță care ajută la conturarea unui produs care să arate impecabil din punct de vedere estetic.

Prin folosirea unor substanțe chimice se schimbă structura genetică a soiului și se obține o rezistență mai mare. Astfel, legumele pot fi transportate dintr-o țară în altă sau dintr-un județ în altul fără să se degradeze și din acest motiv gustul roșiei se schimbă dramatic.


Agricultorii mai folosesc L-metionina, o substanță care schimbă culoarea roșiei, o face roșu aprins, deși în interior este verde și greu de consumat.  Comercianții mai  apelează și la ionizarea alimentelor, astfel încât să reziste mai mult pe rafturile magazinelor.

Cum faci diferența între o roșie toxică și una naturală

Roșia naturală nu arată impecabil și nu are o coajă tare


Cotorul roșiei nu trebuie să fie unul dur, trebuie să se rupă ușor

Culoarea trebuie să fie roșie deschis, nu spre maroniu


Dacă avem ocazia să testăm o roșie aceasta trebuie să fie zemoasă

Citește și:


Adevărul nespus despre căpsune! De ce sunt considerate unele dintre cele mai toxice fructe

 

Pătrunjel toxic: pericolul ascuns din pătrunjel

abonare newsletter