Ştiri din Transilvania

6 greseli pe care le faci atunci cand gatesti somon

Carnea de somon este gustoasa si foarte usor de pregatit. Somonul este un peste pe care il poti gati rapid si, tocmai de aceea, multe persoane comit anumite erori atunci cand vine vorba de aceasta carne fina

6-greseli-pe-care-le-faci-atunci-cand-gatesti-somon 6-greseli-pe-care-le-faci-atunci-cand-gatesti-somon

Cum se pregateste somonul stie, probabil, toata lumea, insa ce greseli faci in timpul procesului de gatire?

Greseli grave pe care le faci cand gatesti somon

1. Nu il dezgheti corect

Daca nu ai posibilitatea sa gatesti somon proaspat, poti apela la varianta congelata, disponibila in toate supermarketurile. Pentru a profita la maximum de potentialul acestui peste este obligatoriu sa il dezgheti corect.


Somonul nu se decongeleaza folosind caldura. Nu il baga la cuptorul cu microunde, nu e o idee buna nici sa il dezgheti in apa calda. Cel mai bine este sa il lasi in frigider peste noapte pentru a se decongela treptat. Daca te grabesti, poti pune somonul intr-o punga inchisa bine si il poti pune intr-un vas cu apa rece. Schimba constant apa, astfel incat in permanenta sa aiba o temperatura redusa.

De asemenea, inainte sa il gatesti, pestele trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei. Astfel, se va gati uniform, iar gustul va fi deosebit.


2. Indepartezi pielea

Pentru ca te feresti sa mananci piele fie ca e vorba de somon sau de pui, esti tentat sa o indepartezi inainte de a pune pestele pe gratar. Gresit! Pielea va tine sub control temperatura din tigaie sau de pe gratar care nu va ajunge atat de repede la carne, va ajuta caldura sa se distribuie uniform, iar bucata de peste se va gati mai bine. Pielea de somon va capata o textura crocanta, dupa care multi se dau in vant. Daca nu vrei sa o consumi, o poti indeparta abia dupa ce pestele s-a gatit corespunzator.

Citeste continuarea articolului Care sunt cele 6 mari greseli pe care le faci cand gatesti somon

abonare newsletter