Ştiri din Transilvania

Braşov: Un pacient a murit după ce a fost plimbat între spitale

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Braşov face o anchetă în cazul unui bărbat de 49 de ani, care a murit în unitatea medicală, după ce a fost plimbat între spitale, rudele susţinând că decesul ar fi fost provocat de o injecţie făcută de medicii de pe ambulanţa chemată la locuinţa lui.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Braşov, Liviu Stelea, a declarat că în 9 aprilie, în jurul orei 09:00, o autosanitară a fost solicitată să intervină în localitatea Săcele, la un bărbat de 49 de ani, care se simţea rău.

Astfel, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de la subunitatea Tărlungeni, format din şofer şi asistentă, care a constatat că bărbatul se afla în şoc anafilactic, el luând un medicament piafen pentru o durere de cap.


„S-a constatat că este vorba despre un şoc anafilactic, pacientul fiind cunoscut cu alergie la algocalmin. El luase piafen, care conţine algocalmin. Date fiind aceste informaţii, s-a solicitt o altă ambulanţă, cu medic. Pacientul a fost dus în ambulanţă unde i s-a făcut o injecţie cu adrenalină, specifică în cazurile de şoc anafilactic. El a fost dus, în jurul orei 10:00, la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Braşov”, a spus Stelea.

După câteva ore, medicii de la SJU Braşov l-au trimis acasă pe bărbat, însă seara acesta a început să se simtă din nou rău, piciorul unde i se făcuse injecţia începând să i se umfle.


Liviu Stelea a precizat că în seara zilei de 9 aprilie este solicitată din nou o ambulanţă la locuinţa bărbatului.

El este dus din nou la UPU, apoi la ora 04:00 se solicită ambulanţa pentru transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecţioase, unde rămâne până la ora 15:00, când se solicită transportul înapoi la Spitalul Judeţean Braşov, pentru a fi văzut de un chirurg. Medicul chirurg constată că infecţia este extinsă la tot piciorul şi, sub anestezie generală, bărbatul este supus unei incizii de sus până jos”, a mai spus Stelea.


Potrivit acestuia, pacientul moare la Spitalul Judeţean Braşov după aproape trei ore de la intervenţie.

De asemenea, Stelea a spus că familia bărbatului decedat susţine că infecţia de la picior a fost cauzată de injecţia făcută de medicii de pe ambulanţă, el precizând însă că acest lucru este puţin probabil


Mă îndoiesc că aceasta este cauza, deoarece timpul a fost foarte scurt. Din păcate, Braşovul are acest sistem pavilionar de transport sau de plimbat al pacienţilor între spitale”, a mai afirmat Stelea, menţionând că nu există elemente de culpă în acest caz.

Pe de altă parte, soţia bărbatului mort a spus că acesta s-a simţit rău săptămâna trecută după ce s-a întors de la muncă, astfel că a chemat ambulanţa.


I-au făcut o injecţie şi am întrebat: «Ce injecţie i-aţi dat?» şi mi-au spus: «Hai, hai afară, nu te interesează»”, a precizat femeia.

Raportul medicilor legişti arată că bărbatul a murit din cauza unei celulite necrozate” la piciorul stâng şi că acesta nu suferea de vreo afecţiune cronică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter