Ştiri din Transilvania

AB: Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, cercetat sub control judiciar

Şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi oamenii de afaceri Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică, reţinuţi pentru fapte de corupţie, vor fi cercetaţi sub control judiciar, a decis, joi seară, Tribunalul Alba.

Magistraţii Tribunalului Alba au decis, joi seară, ca Mircea Moloţ, Tiberiu Balint, Roberto Patrik Venter, Vasile Axinte şi Pup Emanoil Milică să fie cercetaţi sub control judiciar până în 15 februarie.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.


Şedinţa de judecată a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă a celor cinci a durat opt ore şi jumătate, după care judecătorul de drepturi şi libertăţi a deliberat încă o oră.

La ieşirea din sala de judecată, Mircea Moloţ a declarat că se aştepta la această decizie, deoarece este nevinovat, acuzaţiile care i se aduc fiind nefondate.


”Acuzaţiile care mi s-au adus sunt nefondate. Sunt nevinovat şi clar mă aşteptam la această decizie. (...) La câte capete de acuzare au fost am avut impresia că sunt cel mai mare mafiot nu din România, ci din lume. În mod sigur va fi un proces de durată, mă voi conforma şi voi respecta întru totul deciziile care vor fi dispuse”, a spus Moloţ.

Întrebat dacă punerea sub control judiciar îi afectează funcţia, preşedintele CJ Hunedoara a răspuns că nu îl afectează în niciun fel, doar că nu are voie să discute cu niciun angajat al instituţiei despre acest proces.


Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, a fost audiat, miercuri, la DNA Alba, în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă, după ce în urmă cu o lună au fost făcute percheziţii la CJ şi la locuinţa acestuia, atunci fiind ridicate documente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter