Ştiri din Transilvania

Peste 17.000 de pachete de ţigări confiscate în ultimele ore în Maramureş

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate în urma cărora au descoperit şi confiscat peste 17.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 157.700 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În perioada 24 la 25 octombrie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Bistra, jud. Maramureș, un autoturism, marca Mercedes, condus de Dănuț M., de 38 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, informează actualmm.ro.

La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate și în portbagaj mai multe colete ce conțineau țigări, fapt pentru care mașina și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunțit.


Cu această ocazie, au fost descoperite 10 baxuri ce conțineau cantitatea de 4.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care bărbatul nu deținea niciun document de proveniență. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar țigările, în valoare de peste 44.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Ieri dimineață, în jurul orei 6.00, lucrătorii din cadrul aceluiași sector au oprit pentru control, pe raza localităţii Petrova, jud. Maramureș, un alt autoturism, marca Volkswagen, condus de Marian C., de 35 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. În urma controlului sumar efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au observat în locașuri special amenajate în praguri și în portiere mai multe pachete cu țigări. Astfel, autoturismul și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.


Cu această ocazie, au fost descoperite în ușile și pragurile mașinii cantitatea de 880 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 7.800 lei.

La nivelul ITPF Sighetu Marmației au mai fost descoperite și ridicate în vederea confiscării cantitatea de 4.420 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 44.200 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Etichete: bani tigari maramures
Ultimele Stiri
abonare newsletter