Ştiri din Transilvania

Stagii de practică plătite, pentru studenţii de la Facultatea de Drept

Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Drept, în parteneriat cu Baroul Cluj, a organizat conferinţa de lansare a proiectului “Ai dreptul la carieră jurdică!”.

Proiectul este cofinanțat din fonduri europene și are ca obiectiv general creșterea șanselor reale de ocupare a absolvenților de studii juridice prin accesibilizarea pieței muncii.

“În urma acestor proiecte unii studenţi îşi dau seama dacă vor să devină sau nu avocaţi, procurori, judecători sau altceva”, a declarat directorul departamentului de practică, Radu Catană.


Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, începând cu luna mai a anului 2014. Valoarea totală a proiectului este de 1,980,800 lei, din care 1,941,184 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă.

“În cadrul acestui proiect există supervizori care verifică buna desfăşurare a proiectului. Aceştia se asigură că studenţii realizează în condiţiile stabilite  stagiul de practică”, a spus directorul tehnic de proiect, Marius Harosa.


Grupul țintă al proiectului este format din 360 de studenți din anii II, III și IV ai Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Începând cu luna iunie 2014 studenții beneficiază de servicii de consiliere în cariera juridică și 300 dintre aceștia vor participa la cele 4 serii de stagii de pregătire practică. Studenții vor beneficia de activități suport precum procese simulate, excursii de studiu la instituții relevante precum Curtea Constituțională, Institutul Național de Magistratură, Avocatul Poporului în vederea familiarizării cu mediul profesional real. Fiecare student va fi răsplătit cu 400 de lei.

Proiectul se adresează absolvenților de studii juridice și prin intermediul lui se oferă servicii de informare, consiliere profesională și orientare profesională precum și abilități profesionale complementare cunoștințelor teoretice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter