Ştiri din Transilvania

Politicienii s-au bulucit la Târgul de Fete de pe Găina. Ce şi-a cumpărat Elena Udrea

Cea mai veche și mai mare manifestare populară în aer liber a românilor din Transilvania este Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele Partidului Democrat Liberal Cătălin Predoiu, precum și o serie de politicieni din Alba au participat duminică la Târgul de Fete de pe Muntele Găina.

Potrivit Agerpres, manifestările au debutat duminică, potrivit tradiției, cu un Te-Deum oficiat, la 1.486 de metri altitudine, la Crucea lui Avram Iancu și la troița ridicată, ca semn al prețuirii, pentru eroii Munților Apuseni, știuți și neștiuți.


Liderii politici prezenți au vizitat, apoi, standurile meșterilor populari. Elena Udrea a spus că intenționează să-și cumpere o ie, așa cum procedează peste tot unde merge la astfel de manifestări. Ea a primit din partea unor meșteri populari un tulnic în miniatură, dulciuri specifice zonei, produse apicole, precum și o cruciuliță.

"Ar fi bine dacă ne-am întoarce la tradiții și la sărbătorile acestea populare exact așa cum ele au fost odată", a afirmat Udrea.


Pe platoul de pe Muntele Găina sunt prezente peste o mie de persoane, din care multe au venit încă de sâmbătă pentru a asista la programul artistic pregătit de organizatori, care a inclus și un foc de artificii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter