Ştiri din Transilvania

Minor de 13 ani din Ungaria, accidentat grav pe Piatra Secuiului

Un adolescent din Ungaria s-a lovit la cap în timp ce se afla marţi, într-un grup de circa 40 de elevi, într-o drumeţie pe Piatra Secuiului, după ce a alunecat.

Adolescent din Ungaria, cu traumatism cranian după ce a alunecat pe o potecă de pe Piatra Secuiului/Foto: Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba Facebook.com Adolescent din Ungaria, cu traumatism cranian după ce a alunecat pe o potecă de pe Piatra Secuiului/Foto: Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba Facebook.com

 

 


Incidentul ar fi avut loc pe fondul oboselii şi al terenului umed, pe o potecă de lângă Grota Studenţilor, potrivit Mesagerului de Alba.

Salvamontiştii din Alba au intervenit, marţi, în comuna Rimetea, în urma unui apel la 112, în sprijinul unui băiat de 13 ani, din Ungaria, care prezenta, din primele informaţii, o plagă la nivelul scalpului în urma căderii pe potecă la Grota Studenţilor, potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba.


CITEȘTE ȘI: 
Turistă din Ungaria, rănită pe munte. Intervenţie dificilă a salvamontiştilor la Piatra Secuiului.

„Turistul, aflat într-un grup de aproximativ 40 de elevi de cetăţenie maghiară, pe fondul oboselii şi al terenului umed după ploaie, a alunecat şi a suferit un traumatism cranian cu plagă occipitală minoră. A fost coborât, împreună cu grupul, în siguranţă la punctul Salvamont de la Rimetea şi preluat de un echipaj de prim-ajutor al SMURD Alba, care l-a transportat la spital”, arată sursa citată. 

Săptămâna trecută, o turistă din Ungaria şi-a fracturat un picior pe Piatra Secuiului, tot pe o potecă alunecoasă în urma ploii.


Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Destinație de weekend în apropiere de Cluj. „Grota studenților”, peștera care veghează din masivul Piatra Secuiului. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter