Ştiri din Transilvania

Armă cu două încărcătoare și cartușe, găsite lângă un supermarket din Mureș. Bărbat de 74 de ani, amendat.

Un bărbat de 74 de ani a fost amendat, sâmbătă, după ce şi-a pierdut o armă şi două încărcătoare în zona unui supermarket din Târgu Mureş.

Un bărbat de 74 de ani a fost amendat, sâmbătă, după ce şi-a pierdut o armă şi două încărcătoare în zona unui supermarket din Târgu Mureş/ Foto: pixabay.com Un bărbat de 74 de ani a fost amendat, sâmbătă, după ce şi-a pierdut o armă şi două încărcătoare în zona unui supermarket din Târgu Mureş/ Foto: pixabay.com

 

 


Un bărbat de 74 de ani a fost amendat, sâmbătă, cu 5.000 de lei, după ce şi-a pierdut o armă şi două încărcătoare în zona unui supermarket din Târgu Mureş.

 


„Poliţiştii din Mureş au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe o stradă din Târgu Mureş, au fost identificate o armă, două încărcătoare, mai multe cartuşe, precum şi o borsetă. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş şi ai Serviciului Criminalistic, pentru efectuarea activităţilor specifice, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt. S-a stabilit că arma tip pistol face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării, cu destinaţia autoapărare cu proiectil de cauciuc, deţinută legal de un bărbat, de 74 de ani, persoană care a fost identificată ulterior, în urma activităţilor efectuate. De asemenea, s-a constatat faptul că aceste cartuşe sunt aferente calibrului armei în cauză”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

După ce a fost identificat de poliţişti, bărbatul a declarat că s-a deplasat cu arma către autoturismul proprietate personală, a aşezat-o pe plafonul acestuia şi a plecat, uitând să o ridice.


IPJ Mureş a precizat că bărbatului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor, componentelor esenţiale şi al muniţiilor, precum şi măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire de arme şi muniţii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vitezoman de 23 de ani, prins cu 170 km/h pe un drum din Jucu. A rămas pieton pentru 120 de zile și a încasat o amendă pe măsură.

Amendă USTURĂTOARE pentru o simplă pietricică de pe plajă? Află de ce!

Ultimele Stiri
abonare newsletter