Ştiri din Transilvania

Traficanți de droguri, arestați. Unul dintre ei ar fi violat o minoră de 14 ani.

Două persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, iar unul dintre inculpaţi este acuzat şi de viol asupra unei victime minore.

Două persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, iar unul dintre inculpaţi este acuzat şi de viol asupra unei victime minore/ Foto: DIICOT Două persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, iar unul dintre inculpaţi este acuzat şi de viol asupra unei victime minore/ Foto: DIICOT

 

 


Două persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, iar unul dintre inculpaţi este acuzat şi de viol asupra unei victime minore, potrivit comunicatului de presă remis vineri de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 


La data de 16 mai, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea a doi inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că, în perioada septembrie 2023 - martie 2024, aceştia au procurat, deţinut, oferit cu titlu gratuit şi comercializat, în mod repetat, diferite cantităţi de drog de mare risc 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), cu suma de 100 lei pentru o doză.


Unul dintre inculpați a violat o minoră de 14 ani

În sarcina unuia dintre inculpaţi a fost reţinută şi infracţiunea de viol asupra unui minor, din materialul probator administrat rezultând că, în perioada aprilie - mai 2024, a întreţinut în mai multe rânduri relaţii sexuale cu o persoană vătămată minoră, în vârsta de 14 ani.

Victima minoră a fost găsită la una dintre adresele unde s-au făcut percheziţii în acest dosar, se precizează în comunicat. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa Năsăud a dispus, vineri, arestarea preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile.


Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Sălaj, al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficant de droguri, prins în flagrant în Cluj-Napoca. Vindea sute de grame de substanțe interzise. VIDEO

Grupare din Cluj care se ocupa cu trafic de substanțe dopante și droguri de mare risc, anihilată. Peste 29.000 de colete, trimise de traficanți. VIDEO

abonare newsletter