Ştiri din Transilvania

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

O aeronavă cu peste 120 de pasageri la bord a aterizat de urgență pe Aeroportul din Timișoara în urma unei amenințări cu bombă.

Un avion a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Timişoara după o ameninţare cu bombă/Foto: Aeroportul Internațional Timișoara Facebook.com Un avion a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Timişoara după o ameninţare cu bombă/Foto: Aeroportul Internațional Timișoara Facebook.com

 

 


Un avion care efectua un zbor charter pe direcția Polonia-Egipt a aterizat de urgenţă joi noaptea pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după o ameninţare cu bombă în timp ce se afla pe teritoriul Serbiei. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, potrivit opiniatimișoarei.ro

Cei 124 de pasageri aflați la bord au fost evacuați de urgență, iar echipaje de pompieri, polițiști și ofițeri SRI au făcut verificări.


„A fost activat planul rosu de interventie. Pasagerii sunt evacuati din avion”, ISU Timiș.

Amenințarea cu bombă a avut loc în timp ce aeronava se afla în spațiul aerian sârbesc, iar avionul a fost direcționat rapid spre Timisoara unde a aterizat în siguranță, la ora 00.02, și a fost garat într-un loc mai îndepărtat de aerogară.


În urma verificărilor s-a constat că a fost vorba de o alarmă falsă și a fost dezactivat Planul roșu. Pasagerii au fost preluați din aeroport și transportați la un hotel unde au rămas peste noapte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Amenințare cu bombă la bordul unui avion Tarom. Aeronava a aterizat de urgență la Istanbul

abonare newsletter