Ştiri din Transilvania

Risc mare de avalanșă în munții Făgăraș și alte cinci zone din țară. Risc moderat la Vlădeasa, Cluj.

A fost emisă o avertizare meteorologică de risc mare de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri, în munții Făgăraș și alte cinci zone din țară.

A fost emisă o avertizare meteorologică de risc mare de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri, în munții Făgăraș și alte cinci zone din țară/ Foto: Salvamont Sibiu - Facebook A fost emisă o avertizare meteorologică de risc mare de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri, în munții Făgăraș și alte cinci zone din țară/ Foto: Salvamont Sibiu - Facebook

 

 


Meteorologii sibieni avertizează că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, Ţarcu, Godeanu, Parâng, Şureanu şi Rodnei, informează Buletinul nivometeorologic.

 


Potrivit sursei citate, sub altitudinea de 1.800 de metri, în masivele menţionate, este un risc redus, de gradul întâi, de producere a unor avalanşe.

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo este în continuare la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, de 139 centimetri.

Care este riscul de avalanșă la munte în Cluj?

În județul Cluj, la Vlădeasa, riscul este moderat, potrivit avertizării ANM - Administrației Naționale de Meterologie: 


„Ninsorile recente au fost însemnate cantitativ și au depus local 15-20 cm de zăpadă proaspătă la peste 1500 m. Pe pantele mai înclinate, se pot produce avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii, care să angreneze stratul de zăpadă proaspăt depus. Riscul este moderat”, a transmis ANM.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Salvamontistul mort în avalanșa de la Bâlea Lac, un clujean care s-a luat în piept cu zăpezile Făgărașului

Doi turiști italieni au murit surprinşi de o avalanşă în Munții Alpi

Ultimele Stiri
abonare newsletter