Ştiri din Transilvania

Inundaţii pe DN7, în judeţul Hunedoara, din cauza ploilor abundente. Traficul rutier a fost închis,

Traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu, se desfăşoară cu dificultate din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele ore.

Traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu, se desfăşoară cu dificultate din cauza precipitaţiilor abundente/ Foto: ISU Hunedoara Traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu, se desfăşoară cu dificultate din cauza precipitaţiilor abundente/ Foto: ISU Hunedoara

 

 


Traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu, se desfăşoară cu dificultate din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele ore, a transmis, marţi, ISU Hunedoara.

 


În acest sens, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus închiderea coborârii de pe autostrada A1, în zona localităţii Geoagiu, pentru fluidizarea traficului pe DN7.

La faţa locului s-au aflat reprezentanţi ai ISU Hunedoara, ai Sistemului de Gospodărie a Apelor Hunedoara şi ai Secţiei de Drumuri Naţionale, arată sursa citată.


7 persoane au fost evacuate

Şapte persoane, între care şi un minor, au fost evacuate marţi din cauza inundaţiilor care se manifestă în zona municipiului Orăştie, la faţa locului intervenind 35 de pompieri militari sub coordonarea prefectului judeţului Hunedoara, Călin Marian, şi a autorităţilor locale, potrivit agerpres.ro

Potrivit ISU Hunedoara, până la ora prânzului, 11 gospodării din Orăştie au fost afectate de inundaţii, în zona gării şi pe strada Plantelor.


„Un număr de 35 de pompieri cu 10 autospeciale din cadrul subunităţilor Orăştie, Deva şi Hunedoara acţionează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitaţiile abundente din ultimele ore. (...) Pentru 7 persoane, printre care şi un minor, s-a luat hotărârea de evacuare din casele ameninţate de ape”, a precizat sursa citată.

Pompierii militari au evacuat în siguranţă persoanele aflate în pericol, acestea fiind transportate cu un microbuz spre un centru pus la dispoziţie de către Primăria municipiului Orăştie.


Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, se află, începând cu orele dimineţii de marţi, în zona de est a judeţului Hunedoara, unde s-au produs inundaţii din cauza revărsărilor cursurilor de apă din bazinul râului Orăştie, râul Romos şi pârâul Vaidei.

Judeţul Hunedoara se află marţi sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inundaţii în Budapesta după ce Dunărea a atins un nivel record de 7 metri. FOTO

Inundații în Rusia, peste 2.000 de persoane evacuate! O casă a fost purtată de ape. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter