Ştiri din Transilvania

Primul strat de zăpadă. Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. Circulația se închide oficial de luni VIDEO

A nins peste noapte în zona înaltă a Transfăgărășanului, situație în care circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Primul strat de zăpadă măsoară 10 cm.

Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan/Foto: DRDP Brașov Facebook.com Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan/Foto: DRDP Brașov Facebook.com

 

 


Peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe Transfăgărășan, în special pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).

 


Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață”, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov

Utilajele acționează pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante, însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile.


„Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă”, atenționează drumarii. 

La altitudine, schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.


Transfăgărășanul, închis oficial de luni

Reamintim că circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 06 noiembrie 2023, ora 08:00 

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:


CITEȘTE ȘI: 
De luni se închid Transfăgărășanul și Transalpina. Atenționări pentru șoferi

DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - km. 130+800);

DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 - km. 59+800).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De luni se închid Transfăgărășanul și Transalpina. Atenționări pentru șoferi

abonare newsletter