Ştiri din Transilvania

Caz șocant la Satu Mare. Un elev vindea droguri sub amenințările unui traficant - VIDEO

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev şi l-a şi şantajat.

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev şi l-a şi şantajat./ Foto: captură ecran video Poliția Română - YouTube Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev şi l-a şi şantajat./ Foto: captură ecran video Poliția Română - YouTube

 

 


Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev şi l-a şi şantajat, informează vineri, într-un comunicat de presă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Satu Mare.

 


„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, inculpatul a comercializat în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), inclusiv prin intermediul unui minor, elev al unui liceu din municipiul Satu Mare. De asemenea, l-a ameninţat în mod repetat pe minor cu exercitarea unor acte de violenţă, constrângându-l astfel să-i remită o sumă de bani pe care pretindea că i-o datorează dintr-o activitate anterioară de intermediere a comercializării de droguri. Presiunile efectuate în mod constant asupra persoanei vătămate minore i-au inspirat acesteia o stare de puternică de temere observată de un profesor consilier din cadrul unităţii de învăţământ, care a sesizat Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare”, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI:
Captură impresionantă. Rețea de traficanți de droguri din Cluj și Bistrița-Năsăud, destructurată de polițiști. FOTO

Bărbatul a fost prins în flagrant după ce a primit, din partea unei persoane, suma de 1.500 de lei pretins datorată de către elev. Totodată, asupra sa au mai fost găsite o cantitate de droguri de mare risc (3-CMC), precum şi suma de 2.000 lei. A fost ridicat şi un cântar electronic de mare precizie, cu urme de substanţă albă cristalină.


Bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare.


Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, precum şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Judecătoarea de la Tribunalul Suceava, acuzată de protejarea activităților unor traficanți de droguri, arestată pentru 30 de zile

Percheziții în Cluj și alte județe din țară într-un dosar de trafic de droguri. Distribuiau cocaină pe stradă, în zonele frecventate de tineri

Ultimele Stiri
abonare newsletter