Ştiri din Transilvania

Un copil de 1 an a murit după ce a fost BĂTUT și ÎNFOMETAT! Vinovatul ar fi iubitul mamei sale

Copilul de 1 an care a murit în condiții suspecte la Brașov a fost bătut și înfometat. Iubitul mamei sale a fost reținut de polițiști.

Pompierii SMURD / Foto: ISGU Pompierii SMURD / Foto: ISGU

 

 


Un copil de 1 an din Braşov a murit, duminică spre luni noaptea, având urme de violenţă pe corp, procurorii şi poliţiştii investigând condiţiile în care s-a produs decesul.

 


Conform anchetatorilor, mama copilului a sunat, în cursul nopţii, la 112, pentru că acesta nu mai putea respira. Înainte ca ambulanţa să ajungă la reşedinţa familiei, ea a chemat un taxi şi s-a deplasat cu acesta spre Spitalul pentru Copii. Pe drum, s-a întâlnit cu ambulanţa, iar echipajul medical a preluat copilul constatând decesul.

Iubitul mamei, reținut de polițiști

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov l-au reţinut, luni, pe concubinul mamei copilului de un an, care a murit în condiţii suspecte, bănuindu-l pe bărbat că ar fi lovit în mod repetat şi ar fi înfometat minorul.


Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, cauza morţii copilului a fost ruptura unui vas cerebral, consecinţă a actelor violente care au fost exercitate asupra sa. Conform anchetatorilor, copilul de 1 an şi 7 luni s-a aflat în grija bărbatului, iubitul mamei, în perioada iunie-iulie, când au locuit împreună în municipiul Braşov.

„În perioada iunie - iulie 2023, inculpatul i-a aplicat victimei minore lovituri repetate, de intensitate mare, cu un corp dur de formă alungită, producându-i victimei minore multiple hematoame şi echimoze de vechimi diferite, dispuse la nivelul toracelui, trunchi posterior, membre superioare, la nivelul bazei nasului şi pe buza superioară. În dimineaţa zilei de 3 iulie, victima minoră a decedat ca urmare a rupturii unui vas cerebral, consecinţă a acţiunilor violente comise de inculpat împotriva acesteia”, precizează sursa citată.


De asemenea, bărbatul ar fi neglijat hrănirea minorului, copilul „prezentând modificări scheletice şi organice ca urmare a unui alimentaţii deficitare”.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, din data de 3 iulie, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a bărbatului, pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului, a arătat sursa citată.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O fată de 16 ani a fost găsită ascunsă într-o autoutilitară, la Vama Petea. Voia să iasă din țară cu iubitul ei

Viața a 3 copii grav bolnavi depinde de un zbor de 50.000 de lei. Blondie, apel la donații: „Alexa, David și Luca nu au timp!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter