Ştiri din Transilvania

Sibiul – Capitala tatuajului din România. Artişti de pe trei continente la Transilvania Tattoo

Zeci de artişti de pe trei continente, Europa, Asia şi America au sosit vineri, la cea de a 11-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo, prima convenţie internaţională de tatuaje din România.

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori din Europa, Heiko Gantenberg, a ajuns la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu /FOTO: Transilvania Tattoo Expo Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori din Europa, Heiko Gantenberg, a ajuns la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu /FOTO: Transilvania Tattoo Expo

 

 


Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori din Europa, Heiko Gantenberg, a ajuns la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu, cu celebra sa motocicletă, expusă în faţa Sălii Thalia din centrul istoric al oraşului. Pe această motocicletă, Heiko a făcut încojurul lumii, timp de 952 de zile. La Sibiu, Heiko va povesti tuturor, aventura sa pe două roţi.

 


„Am început în forţă. Jos, la subsolul Sălii Thalia se lucrează. Oamenii şi-au adus clienţi, aşteaptă clienţi şi sunt pregătiţi să vă satisfacă cele mai trăsnite idei în materie de tatuaje.  Avem invitați de pe trei continente. Avem artiști din Statele Unite, din Asia, din Europa, Hiko Gantenberg, prietenul meu din Germania, care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, timp de 952 de zile este aici şi o să facă o prezentare a călătoriei sale. Puteţi vedea motocicleta sa, în faţa Sălii Thalia. Prezentarea va avea loc mâine şi duminică”, a anunţat organizatorul Transilvania Tattoo Expo, artistul Ovidiu Popârţan.


În timp ce la subsolul Sălii Thalia din Sibiu, artiştii şi-au dat deja întâlnire cu clienţii, lângă Sala Thalia, pe Bulevardul Corneliu Coposu, lângă zidul cetăţii Sibiului pot fi văzuţi artiştii din asociaţiile Geto-Dacii din Moldova şi Castrum Novis din Sibiu. Aceştia sunt costumaţi asemenea dacilor şi romanilor şi vor face reconstituiri istorice în centrul Sibiului.

„Avem invitaţi Asociaţia Geto-Dacii din Moldova şi Castrum Novis din Sibiu, care vor susține un spectacol de reconstitire istorică bazat pe istoria neamului nostru. Ne tragem din daci şi  romani. Vrem ca invitații noștri din străinătate  să plece cu o lecție de istorie învățată live. Marea majoritate a oamenilor care vin de afară, vin fixați pe Vlad Ţepeş şi istoria Transilvaniei,  însă istoria noastră este mult mai îndepărtată. Am fost un gimpe în coasta Imperiului Roman şi am vrea ca toată lumea să ştie asta”, a mai spus Ovidiu Popârţan.


Transilvania Tattoo Expo a programat la finalul zilei de vineri, concursuri dedicate participanţilor la convenţie.


Cea de a doua zi a Transilvania Tattoo Expo, sâmbătă, îl va avea în prim plan pe jurnalistul britanic, Charlie Ottley, care va sosi la Sibiu pentru a promova oraşul şi în special convenţia de tatuaje, pe Netflix. Este pentru prima dată când Transilvania Tattoo Expo este promovată pe Netflix.

„Mâine avem un invitat special, Charlie Ottley, realizatorul seriei Wild Carpathia şi Flavours of Romania. Evenimentul nostru va constitui unul dintre episoadele seriei sale, lucru care ne face să fim foarte mândri şi flataţi. Vă aşteptăm mâine şi duminică. Biletele se pot cumpăra de la intrare şi online”, a precizat Ovidiu Popârţan.

Cei care doresc să vadă şi altceva decât tatuaje, sunt invitaţi la expoziţia “Slaves to the Needles” din Muzeul de Artă Contemporană, din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal şi la expoziţia de motociclete unicat, din Promenada Mall din Sibiu. Cele două expoziţii vor putea vizionate până duminică, inclusiv şi fac parte din proiectul Transilvania Tattoo Expo.

Ovidiu Popârţan este unul dintre pionierii artei tatuajului din România, fiind cel care a avut primul salon autorizat la noi în ţară.

Partenerii media ai Transilvania Tattoo Expo: Rock FM, Zile şi nopţi, Good Time, Sibiu 100 %, Ora de Sibiu, Monitorul de Cluj, Monitorul de Mediaş, Mesagerul de Sibiu, Mesagerul de Alba, TV Eveniment, Radio Eveniment FM, Ştiri de Sibiu, Sibiu independent, Sibiul in imagini, Sibiul azi, Strada Cetăţii, Opinia de Sibiu, Sibiul bun.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto/Video: Transilvania Tattoo Expo

CITEȘTE ȘI:

De la simple tatuaje la capodopere! Tatuator din Cluj: „Am stat și 11 ore pe un tatuaj”. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter