Ştiri din Transilvania

Control la un spital din Alba! O femeie a murit la scurt timp după ce a fost anesteziată pentru a fi operată

Moarte suspectă a unei femei, la scurt timp după ce a fost anesteziată, la un spital din județul Alba. Cauza decesului nu a putut fi stabilită.

O femeie a murit înainte să fie operată / Foto: depositphotos.com

 

 


Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba s-a autosesizat vineri şi va efectua un control la Spitalul Municipal Aiud în urma morții unei paciente, de 41 de ani, din Secţia de Obstetrică-Ginecologie, la scurt timp după ce femeia a fost anesteziată pentru a fi operată, scrie agerpres.ro.

 


Directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a transmis, vineri, că instituţia „s-a autosesizat şi va efectua un control la Spitalul Municipal Aiud, în baza şi limitele competenţelor ce îi revin”. Potrivit acestuia, vor fi verificate „atât respectarea condiţiilor igienico-sanitare din spital, cât şi documentele intraspitaliceşti întocmite în cazul pacientei decedate”.

La rândul său, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.


Potrivit IPJ Alba, Poliţia municipiului Aiud a fost sesizată joi, la ora 12,00, de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Aiud cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 11,20, o femeie de 41 de ani, din Aiud, a decedat în Secţia de Terapie Intensivă. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardio-respirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare”, a transmis IPJ Alba.

Cadavrul femeii a fost depus la Serviciul de Medicină Legală, însă în urma efectuării necropsiei nu s-a putut stabili cauza morţii.


„Potrivit concluziilor medico-legale, în urma necropsiei nu a putut fi stabilită cauza decesului, urmând a fi efectuate analize de laborator. Cercetările sunt continuate”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

A murit Ilinca! O fetiță salvată printr-un miracol de medicii din Cluj în urma cu 4 ani s-a stins din viață

O femeie a murit după ce a născut acasă cu ajutorul unei moaşe găsită pe internet. „România nu are reglementată naşterea la domiciliu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter