Ştiri din Transilvania

Un drum din Bistrița, modernizat recent cu bani europeni, surpat din cauza inundațiilor

Un drum comunal din Bistrița-Năsăud s-a surpat pe o lungime de 30 de metri, din cauza ploilor abundente. În 2020, șoseaua a fost recepționată în urma unei investiții de două milioane de euro din fonduri europene.

Drum comunal, surpat din cauza intemperiilor în Bistrița-Năsăud/captură foto: Tinu Graapini Facebook.com Drum comunal, surpat din cauza intemperiilor în Bistrița-Năsăud/captură foto: Tinu Graapini Facebook.com

 

 


Drumul comunal care leagă comunele Rodna şi Măgura Ilvei din judeţul Bistriţa-Năsăud s-a surpat, duminică, pe o lungime de 30 de metri, circulaţia fiind oprită pe acest tronson. 

 


Zona se află sub cod portocaliu de ploi, iar precipitaţiile căzute în ultimele zile au dus la alunecarea unei porţiuni din acest drum comunal.

Drum comunal, surpat din cauza intemperiilor în Bistrița-Năsăud/captură foto: Tinu Graapini Facebook.com

Vineri, drumul comunal dintre localităţile Rodna şi Valea Vinului a fost blocat de o avalanşă. Drumul este folosit de turişti pentru a ajunge în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Drumul comunal Rodna - Valea Vinului, situat la poalele Munţilor Rodnei, este blocat de astfel de avalanşe aproape în fiecare iarnă în care se înregistrează ninsori abundente.


Acum, având în vedere deteriorarea tronsonului respectiv Rodna-Măgura Ilvei, autoritățile au decis închiderea temporară a circulației pe acest drum. 

Potrivit primarului localității, Tinu Grapini, o comisie de specialitate va evalua pagubele, iar ulterior porțiunea de drum va fi reabilitată. 


„În urma intemperiilor cauzate de Cod Portocaliu aflat în vigoare pe drumul comunal Rodna Magura a apărut o alunecare de teren cauzând pagube însemnate acestui drum. 

Măsurile luate sunt închiderea temporară a acestui drum, evaluarea pagubelor, împreună cu comisia de specialitate, reabilitarea acestuia. Mulțumim pentru înțelegere. DRUM INCHIS TEMPORAR!!!”, a notat primarul localității pe pagina de Facebook. 


Drum comunal, surpat din cauza intemperiilor în Bistrița-Năsăud/captură foto: Tinu Graapini Facebook.com

Drumul comunal Rodna-Măgura Ilvei a fost modernizat cu fonduri europene în valoare de două milioane de euro, recepţia lucrărilor având loc în anul 2020.

CITEȘTE ȘI:

Un drum surpat din Cluj va fi refăcut. Lucrări de peste 3,3 mil. lei

abonare newsletter